Markant færre tvangsauktioner i årets sidste måned

Tallene for tvangsauktioner i december lå på det laveste det seneste halve år, mens måneden før havde det højeste.

Foto: Claus Bech. Arkivfoto. Der var i december 2012 markant færre tvangsauktioner.
Læs mere
Fold sammen

Årets sidste måned sluttede med langt færre tvangsauktioner end måneden før. I december var der 363 tvangsauktioner, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er det laveste antal sæsonkorrigerede tvangsauktioner i det seneste halve år, hvor halvårs gennemsnittet ligger på 418 tvangsauktioner.

Måneden forinden havde til gengæld det højeste antal tvangsauktioner med hele 451 for november, når der er korrigeret for normale sæsonudsving. Dermed slutter årets sidste måned med markant færre tvangsauktioner, nemlig hele 88 mindre.

Decembers lave antal tvangsauktioner kan dermed være første skridt på vejen til færre familier, der må gå fra hus og hjem, men flere økonomer er påpasselige med at love lysere tider endnu.

"Der er typisk en tendens til pæne udsving i antallet af tvangsauktioner på månedsbasis, og dermed skal man også passe på med at konkludere for hårdt på dagens tal. Vi skal have flere måneder med gode tal før vi endeligt kan konkludere, om vi reelt set er vidne til en nedadgående tendens i antallet af tvangsauktioner," skriver Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark, i en kommentar.

Samme melding kommer der fra Danske Banks privatøkonom Las Olsen, der håber på, at de forbedrede tal fortsætter, men ikke vil lange for hårde domme ud, før månederne efter følger trop.

"Det er selvfølgelig en god nyhed, og forhåbentlig en indikation om, at antallet af tvangsauktioner er på vej ned i takt med, at boligmarkedet er begyndt at fungere lidt bedre. Men det er dog alt for tidligt at konkludere, at det er det, tallene faktisk viser. Vi har før set enkelte måneder med lave tal, som efterfølgende er blevet afløst af stigninger," skriver Las Olsen.