Marcin fra Polen gør rent på Crowne Plaza

Han håber på sigt at blive dansk statsborger.

Marcin Walaszczyk fra Polen gør rent på Crowne Plaza i Ørestad, hvor hovedparten af de lavtlønnede job er besat med udlændinge. ?Foto: Mathias Løvgreen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Turen derud til det berømte sorte tårn går forbi støjende og støvede byggepladser i boom town Ørestad. Inden for på Crowne Plaza Copenhagen Towers møder man en helt anden tyst, luksuriøs og international atmosfære. Hotellet beskæftiger ikke færre end 43 forskellige nationaliter. Det kom frem ved et festarrangement forleden, hvor hotellets mange udenlandske ansatte blev fejret med deres hjemlandes flag. »Mindst 43,« siger hotel-manager Pia Jacobsen.

»Vi havde glemt det færøske flag, som vi lynhurtigt fik fremstillet.«

En af de mange udenlandske servicemedarbejdere på hotellet er 34-årige Marcin Walaszczyk, som gør rent. Han har gennem de forløbne otte år i lange perioder arbejdet i Danmark i forskellige job og har en datter på fire år, som han dog ikke bor sammen med, men ser meget. Hjemme i Polen bor hans forældre og bror.

Marcin Walaszczyk har nu været to år på Crowne Plaza. »Jeg er glad for jobbet, og jeg er i gang med at lære sproget,« siger han på lidt besværet dansk.

»Jeg vil gerne søge om dansk statsborgerskab på et tidspunkt, men jeg skal have flere sprogkurser. Hotellet har også sprogkurser, men vi taler meget engelsk, fordi der er så mange nationaliter.«