Mange jobs til trængte danske ingeniører i Tyskland

Store tyske virksomheder har svært ved at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft. Landet i syd er derfor en oplagt karrieremulighed for danske ingeniører og økonomer, mener Henrik Dietrichsen, der er blogger på Business.dk.

Foto: NIGEL TREBLIN

"Virksomheder på stribe udflytter produktionen for at spare penge, og med det tabes en række vidensjob. Tyskland, der i modsætning til de fleste andre europæiske lande, har været bedre til at fastholde arbejdspladser, oplever fuld fart på industrien og mange steder ligefrem knaphed på arbejdskraft. Eksporten er stigende og drives af efterspørgsel på bl.a. biler og maskiner langt væk fra kriseramte Europa", skriver Business.dk-blogger Henrik Dietrichsen.

Henrik Dietrichsen vurderer, at situationen er et godt udgangspunkt for danske ingeniører eller økonomifolk, der er ramt af krisen, eller med ambitioner og udlængsel. 

"Store anerkendte virksomheder som eksempelvis BMW, Porsche, Audi, Airbus, Siemens og kemiproducenten Bayer vil i tiltagende omfang få sine udfordringer med at tiltrække de rigtige medarbejdere i fremtiden, der kan sikre det fortsatte verdensførerskab. Yngre ingeniører fra DTU og økonomer fra CBS m.v., som er ramt af krisen i Danmark eller med lyst til nye udfordringer, kan overveje at skabe sig en spændende karriere syd for grænsen."


Læs mere på bloggen ved at klikke her.