Mandagens obligationer: Renten faldt med investorer på sidelinjen

Renten steg et lille hak mandag morgen, da investorerne rykkede mod aktier. Men tendensen slog bak i løbet af en meget stille mandag, og både renten på den toneangivende tiårige statsobligation samt det toneangivende indeks på fondsbørsen endte med at pege ned.

Renten på den toneangivende statsobligation med udløb i 2025 endte med et fald på 2 basispoint til 0,30 pct. i forhold til fredag.

Fra nøgletalsfronten var der stille mandag - men det blev til en positiv opgørelse af den danske forbrugertillid i februar i forhold til januar ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik, mens den tilsvarende opgørelse af nøgletallet for eurozonen skuffede med et fald til minus 6,2 i februar mod ventede minus 4,9 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

I USA, hvor nøgletallene som oftest kan skubbe til renteudviklingen, var der stille mandag, da børsmæglerne blev hjemme for at fejre præsidentens dag, og handlen med amerikanske statsobligationer i Tokyo var af samme årsag suspenderet.

Der kommer lidt mere nyt i løbet af ugen, hvor fokus retter sig mod onsdag aften, hvor handlerne kan se frem til referatet fra den amerikanske centralbanks seneste rentemøde. Og også flere topchefer fra centralbanken er på talerstolen i løbet af ugen.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk