Mandagens obligationer: Redning af banker sendte italienske renter ned

Der var interesse for italienske obligationer mandag, efter at landets regering fik grønt lys til en statslig redningsplan for de to pressede banker Banca Popolare di Vicenza og Veneto Banca.

Redningskransen, der bliver kastet ud til de to konkurstruede banker, er en kapitalindsprøjtning på 4,8 mia. euro samt en statsgaranti 12 mia. euro. Samtidig skal de sunde dele af bankerne sælges til banken Intesa Sanpaolo.

På obligationsmarkedet faldt renten på tiårige italienske statsobligationer 2 basispoint til 1,89 pct., mens der også var mindre rentefald i Spanien og Grækenland. I Danmark - der som bekendt ikke er en del af eurozonen - lå renten helt uændret i 0,48 pct.

Banca Popolare di Vicenza og Veneto Banca er to mindre italienske banker, der begge ligger i Veneto-regionen. Den italienske regering har i flere måneder forsøgt at redde de to banker og fik mandag EU-Kommissionens velsignelse til en statslig redningspakke.

Renterne faldt efterfølgende markant i virksomhedsobligationer udstedt af de to banker.

Banca Popolare di Vicenza har en obligation med udløb i 2018, hvor renten faldt fra 12,93 pct. fredag til 2,50 pct. mandag, mens Veneto Bancas obligation med udløb i 2019 dykkede til 1,73 pct. fra 11,04 pct.