»Man bliver lidt afhængig af duften af ny bil«

Jesper Dahl og Mie Hyllested fik brug for en større bil, da de fandt ud af, at de skulle være forældre. De valgte leasing frem for køb på grund af fleksibiliteten.

Kæresteparret Jesper Dahl og Mie Hyllested har igen valgt at lease deres bil nummer to – en Opel Astra. Sikkerhed, brændstoføkonomi, udseende og fleksibilitet var afgørende for, at de valgte at lease frem for at købe. Foto: Sara Gangsted
Læs mere
Fold sammen

Privatleasing er ved at blive allemandseje blandt almindelige familier. Nogle af de forbrugere, der har valgt at lease frem for at købe, er kæresteparret Jesper Dahl og Mie Hyllested. De har for kort tid siden overtaget deres anden leasingbil, en Opel Astra, som de skal køre i de næste tre år.

Parret betalte 10.000 kroner i udbetaling. Derudover skal de af med 3.600 kroner om måneden.

Til august skal de være forældre, og derfor har de brugt tid på at lede efter en større bil. De har tidligere prøvet at lease, og det besluttede de sig for at gøre endnu en gang. Når aftalen ophører, har de endnu ikke besluttet sig for, hvad der skal ske.

»Det er lige præcis derfor, at vi vælger at lease. Vi ved ikke, hvad der skal ske om tre år, og med leasing har vi ekstra fleksibilitet,« siger Jesper Dahl.

Første gang, han prøvede at lease, tænkte han over, om han ville ende med en uforudset regning. Men det har slet ikke været et problem.

»Man har hørt visse historier om leasing. Især i forhold til, hvordan man bliver behandlet, når man skal aflevere bilen tilbage. Det er klart, at jeg tænkte over det, men det var meget nemt. Jeg endte bare med at aflevere den på et FDM-kontor, og der var ikke de store overraskelser i den forbindelse,« siger Jesper Dahl.

Selv om han og Mie Hyllested ikke ligefrem er bilentusiaster, var de heller ikke ligeglade med, hvilken bil de skulle have.

»Vi er ikke de store nørder, men vi går trods alt så meget op i det, at vi lige undersøger tingene. Vi valgte absolut vores bil, fordi vi synes, at den er rigtig pæn. Så vi var slet ikke ligeglade,« siger Jesper Dahl.

Det betød også noget for parret at få en helt ny bil.

»Man bliver lidt afhængig af duften af ny bil, men det er ikke den vigtigste grund. Det er også rart med en ny bil på grund af sikkerheden, brændstoføkonomien og mange andre ting. Det er ikke fordi, vi har et princip om at køre rundt i noget nyt og smart,« siger han.