Mærsks nye topchef kræver flere skattelettelser

Uden flere skattelettelser risikerer Danmark minusvækst, hvis det kommer til et internationalt, økonomisk tilbageslag, advarer Nils Smedegaard Andersen.

Der skal flere skattelettelser til, hvis Danmark ikke skal risikere at gå økonomisk i stå i en situation, hvor væksten tager af i hele verdensøkonomien. På kort sigt skaber det nuværende skatteniveau risiko for flaskehalse på det danske arbejdsmarked, og på lang sigt for et egentlig økonomisk tilbageslag.

Det mener den kommende administrerende direktør for rederiet A.P. Møller - Mærsk, Nils Smedegaard Andersen.

- Der er mange fremtrædende udfordringer i det danske samfund - blandt andet topskatten, sagde Smedegaard Andersen fredag på et økonommøde i Århus.

Han fremhævede, at danske erhvervsfolk i almindelighed er frustrerede over, at der ikke er stemning blandt et befolkningsflertal for at politikerne kan gennemføre skattelettelser, således at der vil blive investeret flere penge i erhvervslivet.

Smedegaard Andersen, der tiltræder som topchef i A.P. Møller - Mærsk 5. november, talte på et jubilæumsmøde i foreningen af økonomistuderende på Aarhus Universitet.

/ritzau/