Mærsks femte ben sprudler og DONG vil sortere affald

Godmorgen

Vi begynder dagen med et kig ind i motorrummet på landets største virksomhed. I et lille hjørne af A.P. Møller - Mærsk bestyrer Morten Engelstoft virksomheder, der omsætter for mere end Lego. Efter flere svære år tegner der sig nu lysere tider for det danske olie- og shippingkonglomerats femte ben.

Vi fortsætter med at se nærmere på en anden sværvægter inden for dansk erhvervsliv. DONG Energy har besluttet sig for at investere 600 mio. kr. i et affaldsanlæg i Storbritannien, der ved hjælp af enzymer sorterer husholdningsaffald. Energiselskabet ser et stort potentiale i teknologien, der også kan komme til Danmark.

Norge var sidste år et større eksportmarked for Danmark end Brasilien, Rusland, Indien og Kina tilsammen. Selv Goldman Sachs, der opfandt terminologien, har valgt at nedlægge sin underskudsgivende investeringsfond for BRIK-landene.

Og så til en usædvanlig alliance. Demokraternes præsidentkandidat Bernie Sanders’ synspunkter vækker interesse også hos nogle, man ikke ville tro det om – nemlig en af USAs rigeste mænd Charles Koch.

Dagen byder på regnskaber fra mindre banker som Møns Bank samt Sparekassen Himmerland. Læs om dagens øvrige begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk