Mærsk, Volkswagen og ligeløn

Foto: Axel Schütt

Faldende olie- og fragtpriser har tvunget A. P. Møller - Mærsk til at skære dybt i medarbejderstaben for at effektivisere og forsvare top- og bundlinje. Men rettidig omhu er ikke nok for markedet, der efterlyser svar på, hvordan gruppens gigantiske pengetank kan bruges til at skabe ny vækst. Læs om Mærsks udfordringer. Og se læs i øvrigt også portrættet af Søren Skou, der skal sejle Maersk Line gennem stormen.

Volkswagen har nu bragt sig på frontalkurs med EU ved at svindle med tal for CO2 og brændstoføkonomi. Få et overblik over de skandalesager, som Europas største bilproducent har rodet sig ud i.

Er det overhovedet et problem, at kvinder får mindre i løn end mænd? Det spørgsmål er der langt fra enighed om på Christiansborg, efter Berlingske Business i dag kan fortælle, at årtiers kamp for ligeløn ser ud til at være slået fejl. Læs også redaktør Claus Skovhus' bud på, hvad man som kvinde selv kan gøre for at forbedre sine lønforhold.

Det blev Horsens-virksomheden Casa, der onsdag aften blev kåret til Entrepreneur of the Year i region Midtjylland. Læs hvorfor.

Torsdag morgen venter vi kvartalsregnskab fra vindmøllekoncernen Vestas. Se i øvrigt Business-kalenderen.

Hav en god dag

Business.dk styres i dag af Sonny Wichmann