Mærsk skyder på skat, her er de bedste pensionsafkast og farvel til forhadt afgift

Tirsdag morgen byder på en potpourri af gode erhvervshistorier på Business.dk.

»Maersk Inspirer« er en af A.P. Møller - Mærsks borerigge. I dag har Maersk kun syv borerigge under dansk flag. Foto: Maersk
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Et godt spørgsmål at stille sig selv en tirsdag morgen, eller hvilken som helst anden dag, er, hvor får jeg mest for mine pensionskroner? Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilket selskab, der varetager din pensionsopsparing. Der er en kæmpe forskel mellem de bedste og de dårligste afkast, som pensionsselskaberne skaber til deres kunder. Forskellen er så stor, at det bliver svært at udjævne den selv over så lang en horisont, som pensionsopsparing løber over.

Landets største selskab målt på omsætning skyder i dag skarpt mod danske skatte regler. Det er den såkaldte tonnageskat, der får et rap over nallerne af A.P. Møller - Mærsk. Rederiet vælger nemlig det danske flag fra, når nye borerigge skal indregistreres. Skattereglerne er for skæve, mener selskabet, der får opbakning fra rederiforeningen, der vil have politikerne til at gribe ind.

Og når vi nu er ved skat, så fortsætter de kritiske sager at vælte ned over Skat. For nu viser det sig, at en kritisk revisionsrapport, der afslørede huller i Skats kontrol, kom aldrig videre fra den elektroniske indbakke hos en højt placeret embedsmand i Skatteministeriet. Ved en »fejl« fik embedsmanden ikke rapporten journaliseret og arkiveret, som han skulle, og rapporten blev heller ikke forelagt Skatteministeriets departementschef

Og så til en glædelig nyhed for de fleste industri- og produktionsvirksomheder. Regeringen vil bruge 240 millioner kroner allerede næste år på at afskaffe den udskældte NOx-afgift, erfarer Berlingske.

I dag lancerer Tesla sin nye SUV Model X. Model X er en slags hybrid mellem en syvsæders SUV og en sportsvogn. Læs om flere af dagens begivenheder på Business Kalenderen.

Med ønsket om en god dag

mvh.

Dagens jourhavende

Morten Thorborg Jasper