Mærsk i skattekamp og medicinalselskab satser på superiværksættere

Foto: CLAUS FISKER.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen

Vi begynder med historien om, at landets største virksomhed, der hvæsser kløerne. Det er for dyrt at hente den sidste olie op af Nordsøen, advarer A.P. Møller - Mærsk, der dermed puster nyt liv i en gammel slåskamp med den danske stat om skatten i Nordsøen.

Medicinalselskabet Leo Pharma skyder 500 mio. kr. ind i nyt innovationscenter og trækker to superiværksættere med ind i satsningen. Det ultimative mål er at skabe medicinalindustriens svar på Danske Banks Mobilepay.

Den hovedmistænkte i sagen om milliardsvindel med dansk udbytteskat, britiske Sanjay Shah, satte sig i august på magten i Varengold Bank. Forløbet udløste kritik fra Tysklands største aktionærforening.

En trio af velpolstrede private fonde er det økonomiske fundament for Østerbro-inkubatoren Founders A/S. Den kalder sig en iværksætterfabrik og fokuserer blandt andet på at systematisere iværksætterprocessen.

Både forbrugerne og butikkerne har taget Black Friday til sig. Over halvdelen af alle danskere har kendskab til den amerikanske shoppingdag, og to ud af tre danske butikker forventer at gå i sort med tilbud på fredag, og også storcentrene er klar til at give den fuld gas.

Dagen byder regnskab fra henholdsvis Bestseller og Gyldendal. Læs om dagens begivenheder.

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Berlingske Business