Mærsk-formand presser på for opkøb og ny Nordea-boss kræver reguleringsstop

Michael Pram Rasmussen, bestyrelsesformand, AP Møller-Mærsk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Godmorgen

Pengene skal ud at arbejde. Michael Pram Rasmussen lukker døren for de investorer, som har håbet på ekstra store udbytter fra den danske olie- og shippingkoncern Mærsk. Al overskydende kapital skal gå til at købe op for, siger han.

Danskerne skal ud at arbejde. Den nye administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad, fortsætter, hvor hans forgænger slap. Alt for mange danskere er på passiv forsørgelse, og det skal der tages hånd om ved trepartsforhandlingerne, lyder meldingen.

Der skal midlertidigt stoppes for yderligere regulering af bankerne, og så skal der gøres status over, om reguleringen har den ønskede indvirkning, så samfundsvæksten ikke bliver kvalt. Det siger Nordeas nye topchef, Casper von Koskull.

Et mystisk selskab i Californien ledet af tidligere Tesla-chefer vil bygge en elbil som Teslas. Er det Apple's myteomspundne bilprojekt, som er på vej? Nej, men hvem er det så?

Mens online-modebutikken Stylepit står i et vadested og venter på afgørelsen af et købstilbud fra Anders Holch Povlsen, buldrer konkurrenterne på markedet derudad. Både tyske Zalando og dansk/svenske Boozt vokser eksplosivt, mens Stylepit står stille.

Se også hvem der er ugens taber og vinder i danske erhvervsliv.

Dagen byder på enkelte nøgletal fra USA. Se dagens øvrige begivenheder her

Med ønsket om en god dag

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk