Mærkbar skatterabat for mange danskere

Den nye pensionspakke giver et stort antal danskere med kapitalpension og LD-opsparing mulighed for at hente en skatterabat på mange tusinde kroner næste år.

Finansminister Bjarne Corydon (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) præsenterede fredag den nye pensionspakke. Foto: David Leth Williams/Scanpix 2014 Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man ikke allerede har udnyttet muligheden, bliver der næste år endnu en chance for at hente en stor skatterabat på kapitalpensionen. Læg dertil muligheden for en skatterabat på LD-opsparingen, og den samlede gevinst kan let løbe op i mange tusinde kroner for et stort antal danskere.

Det er regeringens nye pensionspakke, der betyder, at danskerne også næste år får en skatterabat på 2,7 procent, hvis de omlægger deres kapitalpensioner til aldersopsparinger og dermed betale skatten her og nu. Den mulighed har også eksisteret i 2013 og 2014, men mange danskere har ikke benyttet den.

LD-opsparing tæller med

Som noget nyt kan danskere over 60 år med en opsparing i Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) desuden få en skatterabat på 2,5 procent, hvis de vælger at betale pensionsskatten næste år frem for at vente til udbetalingstidspunktet.

»Det vil for mange danskere betyde en skatterabat på LD-opsparingen på over 3.000 kr., mens rabatten på kapitalpension svinger rigtig meget, fordi de opsparede beløb er vidt forskellige. For danskere med kapitalpensioner på omkring 400.000 kr. vil der være en rabat på ca. 10.000 kr. alene på kapitalpensionen,« siger privatøkonom i Danske Bank Las Olsen.

Ifølge Finansministeriet betyder det nye indgreb, at danskere med en LD-opsparing på eksempelvis 125.000 kr. vil kunne få en skatterabat 3.125 kr. Det svarer til en forøgelse af udbetalingen efter skat på omkring fire procent.

Skatterabatten på kapitalpensioner, der omlægges er marginalt større, og her vil man kunne hente en rabat på 3.375 kr. ved at omlægge en opsparet formue på kapitalpensionen på 125.000 kr. Det vil ifølge Finansministeriet svare til en forøgelse af udbetalingen efter skat på 4,5 procent.

Kend de præcise vilkår

»Før man afgør det, skal man naturligvis lige kende de præcise vilkår for at få pensionerne omlagt eller udbetalt. Det er f.eks. væsentligt, om man skal betale et gebyr eller ej. Men for mange vil der være penge at spare,« siger Las Olsen.

Pensionsselskaberne har typisk sendt breve rundt til de kunder, der kan hente en gevinst ved at omlægge til aldersopsparing. Alligevel vurderer flere pensionseksperter, at mange kunder ikke er opmærksomme på mulighederne.