Mænd er større skattefuskere end kvinder

Langt flere mænd end kvinder fusker eller laver fejl med skatten.

Læs mere
Fold sammen
Godt 16 procent af alle mænd med komplicerede skatteforhold snyder eller laver fejl i skat, mens kvinderne kun laver fejl eller snyder i 11 procent af tilfældene.

Det er 50 procent flere mænd. Det samme gælder, når der er tale om folk med mere simple indkomstforhold. Her er det dog kun godt seks procent af mændene og fire procent af kvinderne, der snyder eller laver fejl. Det skyldes, at skatteopgørelsen for denne gruppe borgere typisk er forholdsvis let at lave.

Det viser en undersøgelse som SKAT har foretaget, der bygger på en dybdegående kontrol af mere end 10.000 borgere og gør det lettere at se, hvor der decideret bliver snydt med skatten, og hvor der blot fejles, fordi reglerne er svære at forstå og følge

- Forskellen på mænd og kvinder er markant, men vi mener, at forklaringen er, at mænd typisk har mere komplicerede skatteforhold end kvinder. Der er for eksempel flere mænd, der handler komplicerede værdipapirer, og som står som ejere af et fælles sommerhus, der bruges til udlejning, siger chefkonsulent Martin B. Knudsen fra SKAT.

Undersøgelsen indeholder ikke sort arbejde, men tidligere undersøgelser fra Rockwool Fonden viser, at her er forskellen mellem kønnene langt større.

- mja