Mæglerne har fået humøret tilbage

Andelen af ejendomsmæglere, der forventer lavere priser er klart faldende. Det gælder både for det kommende kvartal og det kommende år, viser en ny tendensundersøgelse.

Ejendomsmæglerne venter generelt stabile boligpriser fremover, meddeler mæglernes forening.

- Optimismen er langsomt på vej tilbage til boligmarkedet. Der er begyndt at komme mere gang i salget igen - også i hovedstaden. Det afspejler sig i ejendomsmæglernes forventninger, som er blevet klart mere positive efter et trist efterår. Vi venter generelt uændrede priser i den kommende tid, siger DEs vicedirektør Thomas Torp.

Undersøgelsen viser, at 80 procent at ejendomsmæglerne venter enten uændrede eller højere huspriser for det kommende kvartal.

Andelen af mæglere, der venter prisfald er faldet en smule, mens andelen af mæglere, der venter højere priser tilsvarende er steget lidt. Forventningerne til 1. kvartal er knap så optimistiske i hovedstaden som i provinsen. Men også hovedstadens mæglere er langt mere optimistiske end i sidste måling for tre måneder siden, konstaterer foreningen.

På ejerlejlighedsmarkedet er ejendomsmæglerne også mere optimistiske for det kommende kvartal.

- Udbudspriserne er blevet reguleret nedad i de seneste måneder. Det betyder også, at mæglerne nu mener, at der er basis for stabile priser. Jeg mener ikke, at man skal vente yderligere generelle prisfald på boligmarkedet i det kommende år, siger homas Torp.

Ejendomsmæglerne venter stigende omsætning og kortere salgstider i det kommende år, end vi har set i løbet af efteråret. Det er også et klart tegn på, at de venter, at der kommer mere gang i boligmarkedet igen, konstaterer DE.

RB-Børsen