Madoff-ofre får 40 mia. tilbage

Den største konfiskation i USA's historie er nu en realitet. Ofrene for Bernard Madoff's svindel får nu over 40 mia. kroner tilbage.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I hvad der må siges at være en gigant-udbetaling får ofrene for storsvindleren Bernard Madoff nu udbetalt over 40 mia. kroner. En dommer i New York besluttede torsdag, at midlerne efter den nu afdøde rigmand Jeffrey Picard skal frigives, og fordeles mellem ofrene for Madoff-skandalen.

Læs også: Her er Verdens største svindlere

Det drejer sig tilsyneladende om op mod 40 mia. kroner, der går nu tilbage til de hårdt prøvede investorer, der valgte at overlade deres sparepenge til Bernie Madoff.

Jeffrey Picower var en rigmand, der arbejde tæt sammen med Bernie Madoff. Tilsyneladende investerede han oprindeligt små fire milliarder kroner i Madoff's selskab - en investering der med tiden blev mere end 40 mia. kroner værd. Picower var dog vidende om Madoff's svindel, og derfor har der længe kørt sager ved domstolene om at få boet efter Picower til at indgå i erstatningssagen efter Madoff-svindlen. Picowers enke erkendte i december, at pengene burde gå tilbage til Madoff-ofrene, og med domstolens kendelse kan beløbet altså nu frigives.

Læs også: Storsvindlers underbukser på auktion

Jeffrey Picower døde af et hjerteanfald i 2009, og det er hans enke, der nu har indgået en aftale med myndighederne, hvorved den del af Picower-formuen, der stammer fra Madoff-svindlen, går til erstatning. Der er tale om den største konfiskation i USA's historie, skriver CNN.  

I sagen der har kørt med Jeffrey Picower har det lydt fra Madoff-ofrene, at Picower burde have erkendt, at der var tale om svindel, når han villigt hævede urealistisk afkast gennem årene.
De samlede tab for ofrene for Madoff-skandalen udgør over 110 mia. kroner.