Lokalbanker kaprer storbankers kunder efter masselukning

Mens bankkæmper, som Danske Bank og Nordea, lukker filialer på stribe, oplever danske lokalbanker den største kundevækst siden 1990'erne. Det skriver dagbladet Børsen.

ARKIVFOTO: Mens bankkæmper, som Danske Bank og Nordea, lukker filialer på stribe, oplever danske lokalbanker den største kundevækst siden 1990'erne. Det skriver dagbladet Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny undersøgelse fra Lokale Pengeinstitutter (Lopi) viser, at kundetilgangen til foreningens godt 60 medlemmer lå på ca. 70.000 kunder i 2016. Lopis administrerende direktør, Jan Kondrup, har ikke set så stor vækst siden starten af 90'erne.

Den stigende interesse kan også mærkes hos Lollands Bank, der i 2016 fik knap 2000 nye kunder.

»Selvom Vestas udvider deres fabrik på Lolland, er det et sted, som flere andre banker mener, det er svært at være. Derfor har andre banker nedprioriteret eller forladt dele af bankens markedsområde, så konkurrencen er blevet mindre«, siger Anders F. Møller, administrerende direktør i Lollands Bank, til dagbladet Børsen.

Siden 2011 er antallet af Danske Bank- og Nordea-filialer gået fra næsten 550 til 230.

Ifølge Danske Banks privatkundedirektør, Thomas Mitchell, var det ikke fra Danske Bank, at landets lokalbanker kaprede kunder. Han påpeger over for dagbladet Børsen, at storbanken i 2016 havde en netto vækst på 2000 nemkonto-kunder, i tider hvor netbank og online-møder vinder frem.

Danske Bank vil i løbet af efteråret og vinteren lukke syv filialer blandt andet i Hedensted og Assens.