Lønkamp for offentligt ansatte udskyder Ledelseskommission

Regeringens Ledelseskommission forlænges og skal først fremlægge konklusioner efter overenskomstforhandlinger.

Arkivfoto: Regeringens Ledelseskommission skulle egentlig have fremlagt sine konklusioner, om hvordan man kan få bedre ledelse i den offentlige sektor, i januar 2018. Men innovationsminister Sophie Løhde (V) udskyder nu fristen, så kommissionen først skal fremlægge sine konklusioner i foråret 2018. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest

Regeringens Ledelseskommission skulle egentlig have fremlagt sine konklusioner, om hvordan man kan få bedre ledelse i den offentlige sektor, i januar 2018.

Men innovationsminister Sophie Løhde (V) udskyder nu fristen, så kommissionen først skal fremlægge sine konklusioner i foråret 2018.

Det sker for at give ro til overenskomstforhandlinger for de offentligt ansatte, der for alvor går i gang til januar. Det oplyser ministeren i en pressemeddelelse.

»På den måde kan vi undgå, at forhandlingerne kommer til at overskygge anbefalingerne og dialogen om, hvordan vi bedre kan bruge ledelse til at løfte kvaliteten i den offentlige sektor og skabe gode arbejdspladser for medarbejderne.«

»Og det vil også give kommissionen ekstra tid til at færdiggøre sit arbejde,« siger Sophie Løhde i pressemeddelelsen.

Ledelseskommissionen er nedsat af regeringen og har til formål at skabe en bedre ledelsespraksis.

Kommissionen er en del af arbejdet med regeringens Sammenhængsreform, der skal forbedre den offentlige sektor.

Ledelseskommissionens formand, Allan Søgaard Larsen, er tilfreds med udskydelsen, som giver mere tid til at gøre arbejdet færdigt.

Kommissionen har til opgave at se på, hvad der karakteriserer gruppen af offentlige ledere, hvilke udfordringer de står med, og hvordan det kan gøres bedre.

/ritzau/