Løkke tøver med offentlige investeringer

Bankpakken vigtigere til at hjælpe beskæftigelsen end offentlige investeringer, siger finansminister. Han er forbeholden over for at fremskynde anlægsprojekter.

Foto: Scanpix
Finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) er forbeholden over for en opfordring fra kommunerne til at lade dem investere flere penge end aftalt i offentlige anlægsprojekter som middel til at hjælpe på den kriseramte beskæftigelse.

Regeringen holder muligheden åben for at tage imod kommunernes tilbud. Men foreløbig sætter regeringen sin lid til, at bankpakken - eller kreditpakken, som finansministeren kalder det - skal skaffe flere job med mere likviditet til lån til det private erhvervsliv og husstandene, sagde Lars Løkke Rasmussen fredag under en kommunal økonomikonference i Århus.

"Det er prioritet nummer 1 at få løst kreditproblemerne. Kreditpakkens effekt for beskæftigelsen kan ikke overvurderes," sagde finansministeren.

Han afviste over for Ritzau at sige, om regeringen vil foretrække statslige investeringer eller regionale investeringer i sygehuse frem for kommunale investeringer, såfremt det kommer på tale at supplere med fremrykkede investeringer som krisebekæmpelsesmiddel, sådan som statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) luftede i sin nytårstale.

"Det er foreløbig et hypotetisk spørgsmål," sagde finansministeren.

Ritzau