Løkke forudser ingen store reformer eller nye traktater

EU skal nu sørge for at løse de problemer, europæerne forventer bliver løst, siger statsministeren efter møde.

De 27 medlemslande, som fremover skal fortsætte det europæiske samarbejde uden briterne, skal nu fokusere på at løse EU's kerneopgaver. Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter et uformelt møde mellem de 27 lande. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Bruxelles: De 27 medlemslande, som fremover skal fortsætte det europæiske samarbejde uden briterne, skal nu fokusere på at løse EU's kerneopgaver.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter et uformelt møde mellem de 27 lande. Den britiske premierminister, David Cameron, var ikke inviteret til at deltage i mødet.

- Det står meget klart, at ingen ønsker, at vi skal lave nye traktater eller store reformer, siger statsministeren, da han forlader mødet.

- Vi skal koncentrere os om at løse de problemer, som europæerne forventer bliver løst. Der skal leveres på flygtninge- og migrationskrisen, og så handler det om at skabe arbejdspladser og vækst, fordi det er jo det, det hele går ud på, siger han.

Igen fremhæver han, at de europæiske udfordringer skal løses med afsæt i pragmatisme og realisme. EU-landene skal være lydhøre over for problemer, som er store for et land, men mindre vigtige for resten af medlemslandene.

Her nævner statsministeren specifikt Danmarks udfordring med at få en aftale på plads om et fortsat Europol-samarbejde.

- Vi ved godt, at der er en udfordring med grænseoverskridende kriminalitet, som vi kun kan løse i fællesskab. Vi glider ud af det samarbejde, medmindre vi får fundet en anden løsning. Men det er ikke noget, vi har været i dybden med i dag, siger han.