LO: Regeringen gemmer sig og sover

Med en fordobling af ledigheden på et år er det på tide, at regeringen gør noget. Det mener hovedorganisationen LO, der opfordrer til øget offentligt forbrug.

Læs mere
Fold sammen
Nu skal skoler, daginstitutioner og plejehjem renoveres for milliarder. Og regeringen skal straks bevilge penge til det. Sådan lyder opfordringen fra hovedorganisationen LO. Fagbevægelsen vil have gang i byggeriet efter offentliggørelsen af de nye ledigstal fra Danmarks Statistik. Der er nu 97.000 fuldtidsledige, og det er mere end dobbelt så mange i forhold til for 12 måneder siden.

- Flere tusinde af vores medlemmer har igen mistet deres job, mens regeringen tilsyneladende er faldet i søvn. Det er simpelthen ikke til at holde ud at være vidne til regeringens manglende indsats for at bekæmpe arbejdsløsheden, siger LO's formand, Harald Børsting, i en kommentar.

Ledigheden er nu 3,5 procent af de 16-64-årige der medregnes i arbejdsstyrken.

Han peger på, at regeringen vil bruge flere penge på trafik, men det går for langsomt.

- Regeringen har lovet at fremrykke en række trafikinvesteringer. Men hvor bliver de af? De bliver jo tidligst sat i værk til næste år. Men det er nu, vi har brug for dem, siger Harald Børsting.

/ritzau/