LO: Ledigheden er alarmerende

Der er grund til alvorlig bekymring over de høje arbejdsløshedstal, mener formand for LO, Harald Børsting. Regeringen sidder på sine hænder, lyder det videre.

Læs mere
Fold sammen
- Det er alarmerende, at arbejdsløsheden tager endnu et voldsomt spring opad. Både byggebranchen, industrien og servicesektoren har det meget svært, og det rammer ikke mindst vores medlemmer hårdt. Men de nye tal tyder desuden på, at arbejdsløsheden spreder sig til resten af arbejdsmarkedet, og det er bekymrende, siger formand for LO, Harald Børsting, i en skriftlig kommentar.

Fra maj til juni er der kommet 7400 flere arbejdsløse, og den samlede arbejdsløshed når nu op på 105.100. Det svarer til 3,8 procent af arbejdsstyrken. Og derfor må regeringen til at handle, mener LO.

- Det er dybt foruroligende, at regeringen endnu ikke har erkendt situationens alvor. Vi har sagt adskillige gange, at der er brug for at skabe flere arbejdspladser, og det kan kun gå for langsomt, siger Harald Børsting. Han vil have regeringen til at sætte gang i de offentlige investeringer og satse massivt på efteruddannelse både for de arbejdsløse og for dem, der stadig har job.

- Situationen er alvorlig. Regeringen siger, at én arbejdsløs er én for meget. Men de sidder på hænderne og gør for lidt. Hvis ikke de 7.400 nye arbejdsløse kan få regeringen op af hængekøjen, så ved jeg ikke, hvad der kan./ritzau/