Lille lys i mørket, mener regeringen

Regeringen tager den stigende ledighed alvorligt, men glæder sig over, at ledigheden ikke er steget så kraftigt, som tidligere.

Læs mere
Fold sammen
- Selvom ledigheden desværre fortsat stiger, er det da et lys i mørket, at ledigheden ikke er steget så kraftigt, som i de forrige to måneder. Men når det er sagt, vil jeg gerne understrege, at regeringen tager den stigende ledighed dybt alvorligt. Det siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) i en kommentar til de netop offentliggjorde ledighedstal.

Men krisen er fortsat alvorlig og langt fra noget, der går over af sig selv.

- Lige nu er jeg i fuld gang med at se på, hvad vi kan gøre for at afhjælpe den stigende ledighed blandt unge, og specielt blandt unge uden uddannelse. Det er helt afgørende, at vi ikke taber en generation på gulvet. Som første skridt har jeg sat gang i en større analyse, der skal kulegrave ledigheden blandt unge, og jeg har den seneste måned været rundt i landet og talt med de unge selv og dem, der hjælper unge i job eller uddannelse. Det har givet en masse input og inspiration, som til efteråret munder ud i et udspil med initiativer, der kan afhjælpe den stigende ledighed blandt unge, siger beskæftigelsesministeren./ritzau/