Ligeløn har lange udsigter, skattesag ruller og økonomisk succes for Magasin

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Godmorgen

Trods årtiers kamp for lige løn for det samme arbejde er udviklingen mod ligeløn gået i stå. Særligt for chefer og højt uddannede, som i høj grad selv forhandler deres løn, er forskellen på mænd og kvinders løn nærmest den samme år for år. Kvinder skal tilsyneladende væbne sig med tålmodighed - ifølge nogle beregninger går der 111 år før lønnen er lige. 

Tirsdag aften kunne Bagmandspolitiet afsløre, at efterforskningen af den særlige skattesag om mulig svindel med udbytteskat nu fører til omfattende beslaglæggelser på 1,7 milliarder kroner i udenlandske konti.

En svindelsag, der fortsætter med at rulle, er sagen om VW's svindel med dieselfiltre. Efter at de amerikanske miljømyndigheder har fundet snyd i endnu flere VW-biler, er de tyske myndigheder på trapperne med deres egen undersøgelse. Forbrugerrådet mener, at de danske myndigheder skal bede VW om en forklaring.

I Berlingske Business onsdag fortsætter serien om Arvingerne, hvor vi går tæt på familievirksomhederne i Danmark. Ingen havde regnet med det, men pludselig stod fjerde generation i familievirksomheden Arnold Busck klar til at tage over. Helle Busck Fensvig står i dag i spidsen for det over 100 år gamle bogklenodie og kæmper med både dommedagsprofetier og arveafgift.

Stormagasin-kæden Magasin har for femte år i træk præsenteret fremgang over hele linjen, viser deres netop offentliggjorde årsregnskab. Forklaringen skal findes i bedre shoppeoplevelser.

Dagen byder blandt andet på regnskab fra Lundbeck. Læs om dagens øvrige begivenheder her.

Med ønsket om en god dag.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk