L&F: Finansloven sikrer ikke flere penge til grøn omstilling

Selvom finanslovsforslaget afsætter 800 millioner kroner til grøn omstilling, bliver der i praksis ikke flere penge at gøre godt med, vurderer Landbrug & Fødevarer

Foto: Nils Meilvang. Finansminister Bjarne Corydon (S) præsenterer regeringens forslag til ny finanslov.
Læs mere
Fold sammen

Det er rigtig fint, at regeringen afsætter 800 millioner kroner til grøn omstilling, men pengene optræder kun på papiret. I praksis flyttes der bare rundt på midlerne, lyder kritikken fra Landbrug & Fødevarer i forbindelse med regeringens forslag til finansloven 2014.

»..det er uhensigtsmæssigt, at man samtidig skærer omtrent det samme beløb i landdistriktsmidlerne, som jo også i dag er rettet til grøn omstilling og miljøteknologi mv. Der er derfor reelt ikke tale om en stigning i midlerne, men en næsten uændret nettoeffekt. Man flytter bare rundt på pengene,« siger direktør Søren Gade, Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Erhvervsorganisationen efterlyser åbenlyse vækstinitiativer og håber, at forhandlingerne vil sikre området flere midler.

»Når partierne i den kommende tid mødes i Finansministeriet for at forhandle næste års statsbudget på plads, vil vi råde dem til at lytte en ekstra gang til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, som i sidste uge meldte klart ud, at han ville gøre landbrugs- og fødevareerhvervet til en af sine højeste vækstprioriteter,« siger Søren Gade.

Konkret opfordrer han de politiske partier til at droppe forsyningssikkerhedsafgiften.

»Der bør sikres midler på finansloven til at undgå at indføre den varslede forsyningssikkerhedsafgift, der er et administrativt mareridt for borgere og mere end 3.000 virksomheder. Det er en afgift, der direkte modvirker den grønne omstilling til vedvarende energi, som vi i Danmark selv kan levere,« siger Søren Gade.