Lettere med Force i ryggen

Efter en lang karriere i plastindustrien etablerede Jan Lyngbye sig som konsulent og rådgiver. Samarbejdet med GTS-instituttet Force har gjort det lettere for at ham at få kunder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jan Lyngbye i Billund har en lang karriere bag sig i danske industrivirksomheder.

Han er oprindelig maskinarbejder fra togfabrikken Frichs i Århus. Senere blev han svagstrømsingeniør med speciale i måleteknik, men hans karriere tog for alvor fart, da han blev udviklingsingeniør hos Lego og lærte alt om plast hos teknisk direktør Hans Schiess, som han betegner som dansk plasts »grand old man«.

Siden beskæftigede han sig med konstruktion, design og plastværktøjer hos telefonkoncernen Kirk i Horsens, og han var konstruk- tionschef på plastvirksomheden Raaco i Nykøbing Falster, der fremstiller værktøjskasser.

Karrieren førte ham igen til Kirk, men da telefonfabrikken lukkede, blev Jan Lyngbye arbejdsløs i en alder af 58 år.

Han besluttede sig til at blive selvstændig konsulent, og det har han aldrig fortrudt.

Store kunderI dag har han store kunder som Coloplast, Novo, Nordplast og mange andre i ind- og udland.

Men uden bistand fra GTS-instituttet Force havde han næppe klaret sig lige så godt som selvstændig i sit eget firma Dansk Plast Rådgivning i Billund.

Her har han i dag i en alder af 72 år stadig travlt med at hjælpe danske virksomheder med optisk fejlsøgning, procesanalyse og med fremskaffelse og indkøring af plastværktøjer.

Hulrum et problemI forbindelse med en opgave for en større virksomhed opdagede Jan Lyngbye, at kunden vægrede sig ved at tro på hans forslag til optimering af virksomhedens plastværk-tøjer. Via Force, der er en del af GTS-nettet, fik Lyngbye udarbejdet en større rapport med billeder og kurve, der legitimerede hans praksis, Det fik overbevist kunden om optimeringsmulighederne.

Sagen handlede om, hvordan man på den bedste måde fjerner luften fra formhulrummet ved sprøjtestøbning og dermed undgår skader på produkter og værktøjer.

- Jeg har haft stor glæde af at samarbejde med Force. De har i kraft af deres forskning og rapporter blåstemplet mig som konsulent og gjort det nemmere for mig at finde nye kunder, fortæller Jan Lyngbye.

- Som en lille konsulentvirksomhed og iværksætter er det af stor betydning at kunne samarbejde med et teknologisk forskningsinstitut og på den måde komme til at stå stærkere over for kunden, tilføjer Jan Lyngbye.

Også på Erhvervsbladet.dk Download gratis erhvervsbøger

Find et nyt lokale eller lej et overskydende lokale ud her

Find et nyt erhvervskøretøj her Læs ErhvervsBladet.dks ansvarfraskrivelse nederst på siden

Powered by DisqusErhvervsBladet.dk forbeholder sig ret til, men er ikke forpligtet til, at redigere eller fjerne kommentarer fra debatter, der er:

- i strid med gældende lovgivning
- racistiske eller injurierende
- skrevet i en grov tone
- udleverer personlige oplysninger

Ved at kommentere accepterer du, at ErhvervsBladet.dk herefter frit og fremover kan offentliggøre dit indhold i ErhvervsBladet.dk, på www.erhvervsbladet.dk.dk eller andre platforme og medier, som drives af Berlingske Media.