Legoland-ejer forhandler om at købe store amerikanske forlystelsesparker

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

Busch Gardens-parken i Tampa, Florida
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen,

I dagens nyhedsoverblik skal vi besøge nogle af verdens mest populære forlystelsesparker. Og så skal vi høre om en opsigtsvækkende anklage mod Falck.

1
Legoland-ejer vil købe Seaworld

Merlin, som ejer Legoland i Billund og mange andre Lego-parker i hele verden, forhandler i øjeblikket om at købe flere store forlystelsesparker af amerikanske Seaworld. Det skriver Bloomberg.

Det kan dermed betyde, at en række populære forlystelsesparker i USA kan komme delvist på danske hænder, da familien bag Lego, Kirk Kristiansen, ejer 30 pct. af Merlin.

Ifølge Bloomberg er det dog ikke sikkert, at Merlin ønsker at byde på Seaworlds mest populære attraktioner, spækhugger-parkerne. Merlin har en politik om, at de ikke vil holde hvaler i fangenskab.

Handlen kan i stedet komme til at dreje sig om en række andre parker fordelt ud over USA. Seaworld ejer blandt andet to store Busch Gardens-parker i Florida og Virginia.

Seaworld har en værdi på lidt mere end 8 millarder kroner og har gennem længere tid ledt efter en potentiel køber. Der er angiveligt flere selskaber, som er interesserede i at byde.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Hyrede Falck toprådgivere til at finde smuds på rival?

To førende danske PR-folk var dybt involverede i at finde negative historier om det hollandske selskab Bios og selskabets direktører, da hollænderne for tre år siden kæmpede med Falck om en stor kontrakt i Sønderjylland. Sådan lyder anklagen i et fortroligt brev sendt fra Bios’ advokat til Falck, som Berlingske Business er kommet i besiddelse af.

Ifølge brevet vil Bios stævne Falck inden for kort tid.

Bios vandt i 2014 retten til at drive ambulancekørsel i Sønderjylland. Ifølge Bios hyrede Falck dengang den anerkendte PR- og konsulentvirksomhed Rud Pedersen til at forsøge at gøre livet i Danmark surt for Bios.

Læs mere om den opsigtsvækkende historie i Berlingske Business (kræver abonnement.)

Business anbefaler

3
Google siger, deres nye høretelefoner kan oversætte 40 sprog

I går aftes lancerede Google en stor portion nye produkter. En af de mere interessante nyheder var et sæt høretelefoner, som ifølge Google kan oversætte mellem dansk og 39 andre sprog, mens du har en samtale. De fungerer sådan her:

Du trykker på en knap på høretelefonerne og siger eksempelvis »hjælp mig med at tale fransk«. Herefter siger du din sætning på dansk, hvorefter den franske oversættelse bliver læst højt af din Google-telefon. Når din fransktalende samtalepartner vil svare, kan vedkommende trykke på en knap på din telefon. De franske gloser bliver så oversat og sendt op i dit øre på dansk.

Teknologien virker dog indtil videre kun i samspil med Googles nye mobiltelefon, Pixel 2. Den kommer ikke til at blive solgt i Danmark. Hvis man skal have fat i telefonen, skal man eksempelvis krydse grænsen til vores tyske naboer.

Læs om flere af Googles nye produkter her (kræver abonnement.)

4
Heftigt salg til udlændinge gør boligmarkedet rødglødende

Ejendomsmarkedet i Danmark er i fuld fart. Enkelte steder går det så hurtigt, at der viser sig tegn på en overophedning. 2017 lader til at blive et nyt rekordår med en samlet omsætning på 76 mia. kr.

Det skyldes blandt andet, at udenlandske investorer pludselig er blevet meget interesserede i danske ejendomme, skriver Børsen (kræver abonnement).

Mens internationale investorer i 2016 tegnede sig for godt 45 pct. af de samlede investeringer, er den andel i første halvår af 2017 steget til hele 67 pct.

Det skal investorerne holde øje med

Her er dagens tip fra Nordeas investeringsstrateg, Andreas Østerheden.

  • Investorernes øjne er fortsat rettet mod urolighederne efter den catalonske frigørelsesafstemning i søndags. Spanien var i går at finde i bunden af afkastskalaen i Europa, efter den catalonske præsident sagde, at regionen ville erklære sin uafhængighed i de kommende dage. Nedgangen afspejler også risikoen for en nedjustering af den spanske kreditvurdering. Urolighederne var heller ikke nok at ryste de solide kernelande, hvor det ledende tyske DAX indeks slog nye rekorder.
  • I dag vil både de amerikanske fabriksordrer og jobtal i dagens løb få opmærksomhed. Fokus vil være på, om tallene kravler op mod de niveauer som tillidsindikatorerne peger på, herunder blandt andet ISM for servicesektoren, som i går kom ud på højeste niveau i 12 år.
  • Den europæiske centralbank ECB vil i dag offentliggøre deres mødereferat fra septembers rentemøde, og investorerne vil granske dette for informationer og ledetråde i forhold til en mulig stramning af den nuværende ultra-lempelige pengepolitik. Vi forventer at få mere at vide på deres rentemøde 26. oktober.

Det sker på markederne

Der er ikke meget bevægelse på de asiatiske aktiemarkeder torsdag morgen. Markedet i Tokyo ligger med marginale udsving, mens mange af de kinesisk relaterede markeder holder lukket på grund af Golden Week.

  • Nikkei 225: -0,1 pct.

  • Indiens BSE Sensex: +0,1 pct.

  • Sydney ASX 200: +0,2 pct.

Det sker i dag

  • Kl 8: Det norske lavprisselskab Norwegian kommer i dag med en opgørelse over, hvor mange passagerer der fløj med selskabet i september.
  • Kl 10: I dag er der åbningsdebat i Folketinget, som ofte varer til aftentimerne.
  • kl 13: Modtageren af Nobelprisen i litteratur udpeges i dag.