Lego-konge overdrager magten til sin søn, konsulentkonger i nærkamp og topchefer spår kerneforretningens død

Foto: LEGO PR

Efter 30 år i spidsen for Lego overlader Kjeld Kirk Kristiansen nu magten til sin 37-årige søn, Thomas Kirk Kristiansen. Det fortæller de i et interview med Finans.dk.

En ny undersøgelse fra revisionshuset PwC viser, at næsten halvdelen af alle topledere nu forudser, at deres virksomheds kerneforretning i løbet af få år er forandret eller helt væk. Solstrålehistorien er, at toplederne ser det som en mulighed og ikke en trussel.

DONG opgiver at få det uheldsprægede store Hejre-felt langt ude i Nordsøen til at fungere uden hjælp udefra. Nu skal en partner ind, og den danske energikoncern DONG er klar til at sætte en stor andel af det plagede felt til salg. Hejre-feltet har udviklet sig til en af de dyreste fejl nogensinde i dansk erhvervs­historie.

Konsulentbranchens absolutte topnavne, Boston Consultings Lars Fæste og McKinseys Søren Fritzen, tørnede i onsdag sammen i en retssag, som involverer kærlighedsferie i Singapore, storkunden Maersk Line samt politianmeldelse og straffesag. Læs hele den kulørte historie her.

Dagen byder blandt andet på regnskab for første kvartal 2016 fra Jyske Bank. Læs om dagens øvrige begivenheder her.

Med ønsket om en god dag

Jesper Woldenhof

Jourhavende, Business.dk