Lego har vokseværk: Bygger nyt stort hovedkvarter i Billund

Legetøjskoncernen Lego bygger et nyt stort hovedsæde i Billund i Midtjylland. Det er tegnet af C.F. Møller.

Lego har over 17.000 medarbejdere verden over, hvoraf 4000 arbejder i Danmark. Fold sammen
Læs mere

Den kendte danske legetøjskoncern Lego vil opføre et nyt hovedsæde i Billund.

Det nye hovedsæde vil være på 52.000 kvadratmeter og er tegnet af arkitektstuen C.F. Møller.

»Vi har været heldige og dygtige, at vi er vokset meget i de seneste år. Derfor har vi fået mange nye kollegaer både globalt og her i Billund. Vi blev 250 flere sidste år alene, og derfor er vi vokset ud af vores rammer.«

»Derfor sidder vi i alle mulige midlertidige kontorer og lokaler. Derfor skal vi samles i en bygning,« siger Claus Flyger Pejstrup, senior vice president i Lego.

De nye lokaler skal danne en ramme om medarbejderne med en stribe atriummer, lyse farver og plads til arbejde og fritidsaktiviteter.

»Vi synes, at bygningen hylder Lego-ideen med sine skæve vinkler og sine Lego-ikoner i strukturen,« siger Claus Flyger Pejstrup.

Investeringen i et nyt hovedkvarter er ifølge direktøren »betragtelig«.

Selskabet fortalte i april, at man havde planer om muligvis at investere i nye bygninger og kontorer i Billund. Her understregede administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, at investeringen ville ske i Billund.

»Planerne signalerer klart, at vi fortsat ser Billund som hjertet i vores selskab,« sagde han, hvilket onsdag bliver spejlet af Claus Flyger Pejstrup:

»Det har slet ikke været på tale at lægge det andre steder end Billund. Lego og Billund hører sammen,« siger han.