Ledighedskøen voksede med 300 i oktober

Der er ikke mange ændringer i antallet af ledige. Et tegn på at der fortsat er svag vækst i dansk økonomi.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der ikke er kommet mange flere ledige den sidste måned.Ledighedsprocenten ligger på det laveste niveau i fire år.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ledigheden fortsætter det samme niveau, som den har ligget på i flere måneder.

Der har kun været en lille stigning på 300 flere ledige fra september til oktober. Ledighedsprocenten er uændret og ligger fortsat på 5,7 pct. Den laveste ledighedsprocent, der har været de sidste fire år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. 

»Dagens tal viser, at arbejdsmarkedet fortsat er skrøbeligt, den økonomiske vækst er endnu ikke stærk nok til at sikre en mere klar vending på arbejdsmarkedet«, siger Steen Bocian, der er cheføkonom i Danske Bank. Makroøkonom i Sydbank, Peter Bojsen Jakobsen, forklarer også dagens ledighedstal med den langsomme udvikling i væksten. 
 
»Dagens tal fra det danske arbejdsmarked slår fast, at væksten i dansk økonomi fortsat er for svag til for alvor at hive folk ud af ledighedskøen. Den seneste tid har nøgletalene fra dansk og international økonomi vist, at det meget omtalte stemningsskifte er yderst skrøbeligt, og meget peger derfor i retning af, at ledighedskøen først for alvor kommer på skrump, når vi rammer 2014«, siger han. 

Også Steen Bocian forventer, at man det kommende år vil se bedre tendenser på arbejdsmarkedet. 

»Meget tyder på, at væksten har bidt sig fast i Europa, og da vi samtidig i Danmark er kommet længere i den økonomiske tilpasning ovenpå krisen, så er der grund til at forvente stærkere økonomisk vækst«, siger han og uddyber, at Finansloven for 2014 er med til at understøtte beskæftigelsesudviklingen på den korte bane.