Ledigheden stiger hastigt i Europa

Spanien er nu det land i Europa, der er hårdest plaget af arbejdsløshed. Hele 18,7 procent af deres arbejdsstyrke står med ledige hænder. Men i alle lande skyder arbejdsløsheden op, viser nye tal.

Arbejdsløse spaniere Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Det er ikke kun herhjemme, at arbejdsløsheden suser op. Det er også tilfældet over stort set hele den øvrige verden.

I de 16 euro-lande steg ledigheden eksempelvis til 9,5 procent af arbejdsstyrken i maj, efter den var nede på 9,3 procent måneden før og bare 7,4 procent i maj sidste år.

Dermed er der nu flere arbejdsløse i euro-området, end på noget andet tidspunkt inden for de sidste ti år, viser nye tal fra Eurostat.

Holland har den laveste ledighed på bare 3,2 procent af arbejdsstyrken, mens Danmark ligger placeret som nummer fire med en ledighed på 5,7 procent, hvis det gøres op efter de metoder, som Eurostat benytter.

Ud over Holland, er det Østrig og Cypern, der kan prale af en lavere ledighed end Danmark.

Også i USA og Japan bliver der for tiden flere arbejdsløse.

Senere på dagen kommer der friske tal fra USA, men de seneste tal for maj viser en arbejdsløshed på hele 9,4 procent i USA og 5,2 procent i Japan.

Inden for EU topper Spanien med en ledighed på intet mindre end 18,7 procent. Mindst stigning i ledigheden har Tyskland haft. Her er arbejdsløsheden gået fra 7,4 procent for et år siden til nu 7,7 procent.

Den stigende ledighed skyldes den økonomiske afmatning, som har ramt stort set alle lande på kloden synkront og massivt.