Leasingfirmaernes nye trick: Tusindvis af biler kører uden registreringsafgift

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du begynder din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

ccc Fold sammen
Læs mere
Foto: Picasa

Godmorgen

Det er tirsdag morgen og dermed tid til ugens anden morgen-briefing fra Business.

Tusindvis af leasingbiler kører uden registreringsafgift: Politisk flertal vil ændre afgiftshul

Registreringsafgiften er en torn i øjet for mange bilejere, men blandt leasingfirmaer vinder en ny metode udbredelse, som betyder, at firmaerne slipper med at betale meget lidt eller slet intet i registreringsafgift.

Det skriver Finans.dk.

Det kan lade sig gøre, fordi leasingfirmaerne har ret til, at få tilbagebetalt registreringsafgiften, hvis leasingbilen i en teknisk beregning har tabt mindre værdi end forventet af Skat, når leasingaftalen ophører.

Ifølge FDM er det ofte tilfældet, da leasingfirmaer ofte får store indkøbsrabatter. I 2012 refunderede Skat 8 mio. kr. til leasingfirmaer, men siden har refusionerne taget fart og kulminerede sidste år med 203 mio. kr. fordelt på i alt 17.002 leasingbiler.

Konsekvensen ser nu ud til at blive, at et politisk flertal kræver skatteminister Karsten Lauritzen (V) får lukket skattehullet, skriver Finans.

Hemmelig ændring koster boligejere dyrt

Københavns Kommune har i al hemmelighed har fore­taget markante ændringer i den såkaldte hjemfaldspligt, og det kan sætte flere boligejere i en økonomisk klemme. Ændringerne betyder, at en række boligejere pludselig skal betale kommunen op til tre gange så store beløb for at købe sig fri af denne pligt.

Sagen drejer sig om boligejeres mulighed for at kunne købe sig fra hjemfaldspligten: På et møde i Borger­repræsentationen om aftenen 30. marts blev det under to fortrolige mødepunkter besluttet at vedtage væsentlige ændringer med virkning allerede fra 1. april, der betyder, at frikøbs­beløbet fremover bliver baseret på en mægler­vurdering i stedet for en den offentlige ejendomsvurdering, som det har været tilfældet hidtil.

Læs mere her.

Vestager godkender Mærsk milliardopkøb

EU-Kommissionen med konkurrencekommissær Margrethe Vestager i spidsen godkender Maersk Lines overtagelse af den tyske konkurrent Hamburg Süd. Vestager kræver dog, at det tyske containerrederi trækker sig fra fem ruter.

Maersk Line oplyste i december 2016, at den danske koncern ville købe det tyske containerrederi Hamburg Süd. Købet ville cementere Maersk Lines position som det største containerrederi i verden.

Læs mere her.

Tom Knutzen på spring til stort dansk comeback

Efter fem år i Schweiz er tidligere Danisco- og NKT-topchef Tom Knutzen i gang med et opsigtsvækkende comeback i dansk erhvervsliv.

Tom Knutzen er nemlig udset til at tage over som formand efter Jørgen Tandrup i både Tivoli og Chr. Augustinus Fabrikker, der er Augustinus Fondens investerings­selskab, og som er hovedaktionær i Tivoli samt en lang række andre industri­selskaber.

Læs mere her.

Det sker på markederne

De asiatiske aktier falder i en urolig handel tirsdag, hvor frygt for en eskalering af uroen om Mellemøsten og på Den Koreanske Halvø øger den politiske bekymring frem mod den franske præsidentafstemning og skubber investorerne mod mere sikre aktiver såsom yen og statsobligationer. Det skriver Ritzau Finans.

Nikkei falder 0,6 pct., og også det bredere Topix-indeks dykker 0,6 pct. De kinesiske børser på fastlandet er også generelt negative. Shanghai Composite handles 0,5 pct. lavere, mens CSI 300-indekset falder 0,7 pct., og børsen i Hongkong ligger med et minus i Hang Seng-indekset på 0,9 pct. Læs mere her.

Det sker i dag

Der kommer nye tal for forbrugerpriserne i Sverige og Storbritannien samt industriproduktionen i Tyskland:

  • kl 9.30: Sverige: Forbrugerpriser (marts)
  • kl 10.30: Storbritannien: Forbrugerpriser (marts)
  • kl 11.00: Tyskland: ZEW-tillidsindeks i (april)
  • kl 11.00: Tyskland: ZEW-forventningsindeks i (april)
  • kl 11.00: Eurozonen: Industriproduktion i (februar)
  • kl 11.00: Eurozonen: ZEW-forventningsindeks i (april)