Laveste antal jobannoncer i 5 år

Dansk Jobindex viser, at der endnu ikke er tegn på en bedring på arbejdsmarkedet - virksomhederne er fortsat ikke på jagt efter nye medarbejdere. Det viser antallet af nye jobannoncer lagt på nettet.

Læs mere
Fold sammen
- Antallet toppede i slutningen af 2007 med et niveau på over 35.000 nye annoncer lagt på nettet hver måned, det antal er på halvandet år mere end halveret, så der de seneste måneder kun er blevet lagt cirka 15.000 nye jobannoncer på nettet, skriver Danske Research og fremhæver, at juni-tallet endda var en smule lavere - 14.400.

Man skal tilbage til 2004 for at finde et lavere antal nye jobannoncer lagt på nettet i løbet af en måned.

- Faldet er endda mere dramatisk, end tallene umiddelbart viser - i perioden siden 2004 har der været en strukturel vækst i brugen af nettet som jobformidler. Det burde tilsige et højere niveau for antallet af jobannoncer lagt på nettet i denne lavkonjunktur end i den seneste, understreger analytikerne.

Det vurderes således, at der ingen tvivl er om, at krisen på det danske arbejdsmarked er en hel del værre end krisen i perioden fra slutningen af 2001 til 2003.

Dansk Jobindex indikerede allerede tidligt i 2008, at arbejdsmarkedet stod overfor en vending, og den profeti viste sig at holde stik.

- Ledigheden begyndte imidlertid først at stige i efteråret 2008. Siden bunden er ledigheden steget med 50.000 personer. Kigger man på den aktuelle udvikling i Dansk Jobindex, så må man konkludere, at Dansk Jobindex tydeligt indikerer, at ledigheden vil fortsætte op en rum tid endnu, vurderes det.

RB-Børsen