Lavere bilafgifter skaber job

En lettelse af registreringsafgiften for fem milliarder kroner vil skabe 10.000 job. Det viser beregninger fra Finansministeriet.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den mest effektive måde at lette skatten på er gennem registreringsafgiften, viser beregninger fra Finansministeriet ifølge Børsen.

En lettelse af registreringsafgiften på fem milliarder kroner vil således skabe cirka 10.000 nye job. En forøgelse af topskattegrænsen for det samme beløb vil give 8.000 job, mens en forøgelse af beskæftigelsesfradraget blot vil give 2.500 job.

Det viser et svar, som Finansministeriet har givet til Liberal Alliances erhvervsordfører, Joachim B. Olsen (LA).

»Det her er virkelig interessant, fordi det nu er Finansministeriet selv, der understreger, at registreringsafgiften er meget, meget skadelig for dansk økonomi,« siger Joachim B. Olsen til avisen.

Grunden til at registreringsafgiften er så effektiv et skatteværktøj er niveauet på afgiften, hvor der betales 180 procent i registreringsafgift for det af bilens pris, der er over 80.500 kroner.

Joachim B. Olsen vil bruge Finansministeriets svar i de forestående forhandlinger om næste års finanslov, skriver Børsen.