Lavede Don Ø et fejlkøb? Parken taber millioner på dyr fitnesskæde

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Foto: Johan Gadegaard. Arkivfoto.Lavede Don Ø et fejlkøb? Parken taber millioner på dyr fitnesskæde
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen,

Velkommen til dagens morgenpost. Vi skal forbi en historie om, at teleselskaberne er trætte af at hjælpe til i jagten på piratkopister.

Men først til Parken og en slap fitness-kæde.

1
Parken taber millioner på fitness-kæde

Det var en stolt Flemming Østergaard, der i 2006 kunne fortælle, at Parken nu var klar til at satse på en af tidens helt store trends: Fitnesscentre. Den daværende bestyrelsesformand forklarede, at Parken havde købt Fitness dk for 324 mio. kr.

»Det er en branche i vækst,« lød det.

Men opkøbet af Fitness dk ligner i dag en fiasko. Siden købet er værdien blevet nedskrevet med 314 mio. kr. og flere af centrene giver store underskud.

Nu åbner den nuværende formand Bo Rygaard for at få hjælp udefra til at vende udviklingen i den skrantende kæde, skriver Børsen.

»Vi er i hvert fald ikke den forkerte ejer, men jeg vil ikke afvise, at vi kan finde på at gå i samarbejde med nogen i den videre udvikling af Fitness dk i Danmark,«

Han fortæller desuden, at Parken vil lukke de mest urentable centre og i stedet bygge en række eksklusive fitnesscentre på attraktive adresser i landets største byer.

2
Teleselskaber vil bremse jagt på tusindvis af danske piratkopister

Mange danskere, som ulovligt streamer film og serier på nettet, har de seneste år fået et brev ind af døren fra et advokatfirma: Betal 6.000 kr. i erstatning for at bryde copyright.

Brevene bliver sendt hyppigere og hyppigere, men nu kan det snart være slut. Teleselskaberne, som skal udlevere adresserne på piratkopisterne til advokaterne, siger stop.

På ét år er antallet af anmodninger fra advokaterne steget med 250 procent. Og det er så stor en arbejdsbyrde for teleselskaberne, at de nu ønsker at domstolene forholder sig til, om de skal blive ved med at udlevere piratkopisterne adresser.

Læs mere hos Berlingske Business.

Business anbefaler:

3
Regeringen præsenterer 2025-plan

Regeringen vil øge det såkaldte økonomiske råderum, så der er 14 milliarder kroner mere at gøre godt med i 2025.

Det vil den fortælle på et pressemøde i dag, skriver DR Nyheder, som allerede har set regeringens 2025-plan, den har valgt at kalde Vækst og Velstand 2025.

I den nye plan vokser det økonomiske råderum fra 37 milliarder til 51 milliarder i 2025. I planen gør regeringen klart, at »en væsentlig del af råderummet i den offentlige økonomi« skal bruges til skattelettelser.

4
Fortiden er fremtiden for boghandlerne

Det kan godt være, at bogen i fysisk form flere gange er erklæret død, men hos Danmarks største boghandlerkæde, Bog & Idé, er der alligevel gang i salget af bøger.

Både omsætningen og indtjeningen er vokset i Bog & Idé det seneste år, fortæller Marianne ­Lyngby Pedersen, som siden 2015 har været administrerende direktør for Indeks Retail, der fungerer som kædekontor for de frivillige kæder Bog & Idé, Boghandleren og ­Legekæden.

Læs mere i Berlingske Business.

Det sker i dag

  • Kl. 8 kommer Matas med regnskab for 2016/17.
  • I dag, Kl. 12, kommer De Økonomiske Råds formandskab med vismandsrapporten 'Dansk økonomi, forår 2017' til Det Økonomiske Råd.
  • På et pressemøde cirka kl. 13:30 præsenterer regeringen sin nye økonomiske 2025-plan. Følg med på Business Live.

Det sker på markederne

De asiatiske aktieinvestorer er decimerede tirsdag morgen, hvor markederne i Hongkong, Taiwan og på det kinesiske fastland er lukket.

  • Nikkei 225: -0,1 pct.

  • Topix: +0,0 pct.

  • Sydkoreas Kospi: -0,3 pct.