Lars Seier tror på Trump: »Han har altså nogle fornuftige synspunkter«

Rigmand og stifter af Saxo Bank, Lars Seier Christensen, har kun sovet få timer i nat. Han var nødt til at følge med i det amerikanske præsidentvalg. Og det var en glad Lars Seier, Berlingske Business fangede onsdag.

Saxo Bank grundlæggeren - Lars Seier Christensen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Seier Christensen er lidt træt onsdag formiddag. Lars Seier har ikke sovet særligt meget i nat. Lars har set valg, og han er tilfreds.

»Jeg er forsigtig optimist omkring det her. Han er uden tvivl det mindste af to onder,« siger Lars Seier Christensen, da Berlingske Business fanger ham på hans hotelværelse på Hotel d'Angleterre i det centrale København.

Lars Seier fremhæver særligt den kommende præsidents økonomiske evner og politik som et positivt udslag af valget.

»Han har faktisk nogle ret fornuftige politiske synspunkter på det finansielle område, der kan komme til at skabe jobs og sænke skatter for virksomheder og på indkomster. Uanset hvad man måtte mene om ham, så tror jeg, at han er den af kandidaterne, der har størst forudsætninger for at forstå international handel. Han er jo trods alt forretningsmand,« forklarer Lars Seier.

Han er ikke så nervøs for, at Trumps protektionistiske handelspolitik kommer til at få store konsekvenser. Trump er blevet misforstået på det område, vurderer Lars Seier.

»Jeg tror, at han bliver lidt overfortolket på det her med frihandelsaftalerne, så det tror jeg ikke, at vi skal være så bekymrede for alligevel. En ting er, hvad man siger i et valg, en anden ting er, hvad man gør - og her tror jeg, at han kommer til at være mere fornuftig. Jeg tror sgu ikke på, at han kommer til at være voldsomt protektionistisk ud fra et økonomisk synspunkt.«

»Et frisk udenrigspolitisk pust«

Donald Trumps forhold til Ruslands præsident Vladimir Putin er ofte blevet fremhævet som af Demokraterne som en væsentlig faktor for ikke at stemme hans stemme hans vej. Men igen, igen maner Lars Seier til besindighed:

»Han kan være et frisk på pust, især på det sikkerhedspolitiske, hvor USA virkeligt er malet op i hjørne. Det kan nok også være meget sundt, så jeg er ikke så pessimistisk som så mange andre,« vurderer han.

Lars Seier bemærker, at ligesom Barack Obama havde stor succes med at samle en specifikke vælgergrupperinger omkring hans kampagne, så har Trump haft succes med at tale til en gruppe vælgere, der ikke føler, at de er blevet hørt i lang tid.

»Han har formået at tale til nogle vælgere, der har det svært. Hvor Obama havde stor succes med at række ud til afro amerikanske vælgere, så har Trump formået at tale til den nedslidte, hvide, klassiske arbejder, som har det økonomisk svært for tiden,« siger Lars Seier og tilføjer:

»Jeg har aldrig været stor fan af Obama Hans indgangsreplik var, at nu skulle vi samle USA, og han efterlader et USA, der er mere splittet end nogensinde.«

Lars Seier fulgte også Brexit-afstemningen tæt, men valget i nat var omend endnu mere spændende.

»Jeg har fået et par små lure undervejs. Jeg var nødt til at holde mig vågen, for jeg turde ikke at gå i seng. Det gjorde jeg under Brexit-afstemningen, hvor det så forfærdeligt ud, da jeg gik i seng, og så var billedet noget helt andet, da jeg stod op,« siger Lars Seier.