Landsretten løslader Erik Skov Pedersen

Østre Landsret har mandag løsladt Erik Skov Pedersen, der er sigtet for millionsvindel. (Opdateret)

Erik Skov Pedersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Østre Landsret har mandag løsladt Erik Skov Pedersen, der er sigtet for millionsvindel. Det er en stadfæstelse af Retten i Lyngbys kendelse fra fredag. Erik Skov har dog siddet bag tremmer indtil mandag.

Ved retsmødet i Lyngby fredag kærede anklagemyndigheden nemlig afgørelsen om løsladelse til Østre Landsret. Og det fik såkaldt opsættende virkning. Det vil sige, at Erik Skov måtte vente på at blive sat på fri fod, til landsretten havde talt.

Dermed kan Erik Skov Pedersen nu se frem til et liv i frihed, indtil han senere på året skal i retten med sin sag.

Læs også: Her er Danmarks største svindlere

Erik Skov Pedersen, der er kæreste med folketingsmedlem Henriette Kjær (K), har tilstået svindel i forbindelse med ejendomshandel for 2,4 millioner kroner. Anklagemyndigheden mener dog, at han har svindlet for yderligere 2,9 millioner kroner. Erik Skov nægter dog, at de 2,9 millioner kroner er anskaffet på ulovlig vis. Han fastholder, at det er penge, som han har lånt af KJ Ejendomsinvest.

Skov er mistænkt for at have snydt nogle investorer til at udbetale ham penge i forbindelse med videreformidling af en række ejendomme. Det drejer sig om 92 ungdomsboliger i Roskilde, 23 rækkehuse i Glostrup og et privathospital i Brøndby.

Måden, han gjorde det på, var ved at oprette internetdomæner, der lagde sig tæt på af navnet på de firmaer, han udgav sig for at være en del af. Dermed kunne han trække mailadresser ud, som lignede rigtige mailadresser.

Det nummer har efter alt at dømme virket så godt, at der skulle gå mere end to år, inden Erik Skov blev anmeldt i sagen. Det skete i begyndelsen af februar, og den 11. februar blev han varetægtsfængslet i sagen.

/ritzau/