Læs torsdagens finanskalender

Her er nogle af torsdagens erhvervsbegivenheder.

Foto: WILL OLIVER

ERHVERV

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Firmaernes køb og salg, juni og juli 2017
Udland:
- 4.00: Kina: Detailsalg, y/y, aug
- 4.00: Kina: Industriproduktion, y/y, aug
- 6.30: Japan: Industriproduktion (endelig) m/m, jul
- 9.30: Sverige: Arbejdsløshed, aug
- 10.30: Storbritannien: Detailsalg, aug
- 13.00: Storbritannien: Rentemeddelelse, sep
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 36
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 35
- 14.30: USA: Kerneforbrugerpriser, aug

Det frie Energimarked 2017

Energiauktion.dk holder den 23. årskonference om det frie Energimarked i dag og i morgen i København. På konferencen diskuteres og debateres blandt andet fremtidens europæiske elmarked og fremtidens gasmarked. På konferencens andendag (fredag klokken 09:30) taler  Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) om fremtidens forsyning og arbejdet henimod et nyt energiudspil.

Politik

15:00 Åbent samråd om liberalisering af lægemarkedet

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er i dag kaldt i samråd om liberalisering af det danske lægemarked. Ministeren skal blandt andet svare på, om hun mener, det bør gøres nemmere at overtage driften af lægepraksisser for private aktører. Desuden skal ministeren svare på, om dette område også skal være omfattet af regeringens løfte om, at flere offentlige opgaver skal konkurrenceudsættes. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Flemming Møller Mortensen (S).

KRIMINAL

09:30 Dom i sag om klager over kartelbøder

EU-Domstolen afsiger torsdag dom i en kartelsag. Det er Philips og LG Electronics, der har klaget over en bøde, som de i 2012 fik for at have indgået ulovlige prisaftaler på billedrør til tv- og computerskærme. I alt syv virksomheder var med i kartellet, der samlet fik en dengang rekordstor bøde.

UDLAND

09:30 EU-Domstolen afsiger dom i Ryanair-sag

EU-Domstolen leverer sin dom i en sag om Ryanair om hvorvidt flyselskabets ansatte vurderes at være under irsk arbejdsmarkedslov, når de har hjemmebase i Belgien. Det er en belgisk domstol der har anmodet EU- Domstolen om at afgøre, om de ansatte i de pågældende sager bør anses for sædvanligvis at udføre deres arbejde i Irland eller i Belgien i henhold til Bruxellesforordningen, der fastlægger, at en arbejdsgiver med sæde i en medlemsstat også kan sagsøges af sine ansatte ved domstole det sted, hvor den ansatte sædvanligvis udfører sit arbejde.

14:00 Juncker svarer på spørgsmål fra unge

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, svarer torsdag på spørgsmål fra tre unge youtubere.

Fremtidens biler præsenteres i Frankfurt

Det 67. Internationale Motor Show i Frankfurt starter i dag under sloganet "Future Now". Årets show er dedikeret til fremtidens biler. Der vil derfor i år være ekstra fokus på automatiseret kørsel, elektriske biler og helt nye mobilitetskoncepter. Showet varer frem til den 24. september