Læs torsdagens business-kalender

Her kan du læse om nogle af torsdagens begivenheder i erhvervslivet.

Kalenderen for torsdag er præget af kvindernes internationale kampdag. AFP PHOTO / Brendan Smialowski Fold sammen
Læs mere

Erhverv

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
DSV (kl. 15.00, Hedehusene), NNIT (kl. 14.00, Søborg), Sparekassen Sjælland (kl. 16.00), Ørsted (kl. 10.00, København), Össur (kl. 09.00, Reykjavik)

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: BioPorto, D/S Torm, G4S, Scandinavian Tobacco
Peers: A.P. Møller - Mærsk (Orient Overseas, Q4)

Scandinavian Tobacco Group præsenterer årsregnskab
Scandinavian Tobacco Group A/S kommer i dag med årsregnskab.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:
- Feriehusudlejning, januar 2018
- Overnatninger på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem mv, Januar 2018
Udland:
- 0.50: Japan: Betalingsbalance, jan
- 0.50: Japan: BNP-vækst (endelig), Q4
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer, m/m, jan
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 9
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 8
- Kina: Handelsbalance, feb
- Kina: Eksport, y/y, feb
- Kina: Import, y/y, feb

13:45 Rentemøde i den europæiske centralbank
Den europæiske centralbank, European Central Bank, holder rentemøde i Frankfurt. Efterfølgende holdes der pressemøde.

Indland

Kvindernes Internationale Kampdag
Kvindernes Internationale Kampdag markers landet over i dag. Kampdagen bliver markeret i hele verden den 8. marts. Kampdagen blev indstiftet i 1910 i København i Folkets Hus på Jagtvej 69. Det var dog først i 1921, at den 8. marts blev fastlagt som dato.

15:00 Kvindelige ledere diskuterer fremtiden
CBS arrangerer i dag debat mellem kvindelige ledere, som skal føre til et manifest med overskriften 'Hvad vil kvindelige ledere kæmpe for i fremtiden?' EU-kommissær Margrethe Vestager, Malou Aamund fra Google Danmark og Lisbeth Knudsen fra Mandag Morgen er blandt deltagerne i dagens debat, som finder sted i Ovnhallen på CBS fra klokken 15.00. Manifestet præsenteres omkring klokken 18.00, og det overrækkes til ligestillingsminister Karen Ellemann (V).

16:30 FOA fejrer kvindernes internationale kampdag med Sara Omar
Fagforeningen FOA inviterer i dag til kvindernes kampdag, hvor Sara Omar, der er forfatter til romanen 'Dødevaskeren', taler. Bogen skildrer muslimsk kvindeundertrykkelse og livet som kvinde.

16:30 Aldrig din skyld markerer Kvindernes Kampdag
I forbindelse med kvindernes kampdag arrangerer netværket Aldrig din skyld en demonstration med fokus på #MeToo, og de overgreb kvinder udsættes for. Demonstrationen er har taler fra Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper, repræsentanter fra diverse kvindesags organisationer som Dansk Kvindesamfund, Everyday Sexism Project Danmark, Dansk Kurdisk Kvindeforening samt feministiske debattører og andre der har gjort sig bemærket i #MeToo debatten.

17:00 København på kvindernes kampdag
En stribe danske minoritetskvinder deltager i dag i arrangementet Minority Talks. I anledning af kvindernes internationale kampdag har organisationen Mino Danmark arrangeret en talk med fokus på empowerment, humor, tabuer og styrke. Der er tre debatrunder i løbet af aftenen.
Den første omhandler køn, kærlighed og seksualitet, og vært Natasha Al-Hariri taler med Geeti Amiri, Moeisha A Aden og Ayse Dudu. Anden debatrunde handler om dem, der har taget kampene og oplevet konflikter. Værten er Khaterah Parwani skal interviewe tre mødre, der alle har oplevet konsekvensen af at komme til et fremmed land, skulle finde et nyt liv og opfostre børn i en anden kultur, end de selv er fra. Den tredje runde handler om ambitioner og karriere, hvor vært Paula Larrain snakker med blandt andre iværksætter og restaurantejer Anh Lê og forfatter og beautyguru Elham Kavousi. Mødet bliver sat i gang med åbningstale af ligestillingsminister Karen Ellemann.

19:00 Kvindernes kampdag markeres i Vega
Traditionen tro markeres Kvindernes Internationale Kampdag med et arrangement i dag i Vega. Det er arrangeret af Kvinfo. Musikeren Iris Gold er en del af underholdningen, når der denne aften er fokus 'den nydanske kvindekamp' med blandt andre Geeti Amiri, Khaterah Parwani og Natasha Al-Hariri. Arrangementet begynder klokken 19.00.

Kriminal

09:00 Rejse til Rom er centrum i bestikkelsessag
Retten i Glostrup behandler denne dag en straffesag om bestikkelse mod en ansat i Region Sjælland. Han skal uberettiget have modtaget rejser til Rom og Edinburgh af it-selskabet Atea, påstår Bagmandspolitiet. Det er en udløber af den store sag mod Atea og en række enkeltpersoner.

09:30 Advokater tiltalt for mandatsvig for over 200 millioner
Københavns Byret fortsætter i dag straffesagen mod tre advokater fra det konkursramte firma Johan Schlüter, der er tiltalt for omfattende svindel mod rettighedshaverne til film, tv og computerspil. Sagen begyndte 6. februar og fortsætter 12., 14. og 15. marts, 3., 4., 11., 12., 13., 24., 25. og 26. april, samt 1., 2. og 3. maj. Der er også afsat ekstra dage, hvis sagen trækker ud.

Udland

Krænkelser af EU-traktaten
EU-Kommissionen offentliggør sin månedlige liste over, hvem der bliver truet med retssager for at overtræde EUs regler.