Læs torsdagens business-kalender

Her er nogle af onsdagens store begivenheder.

Foto: Nikolai Linares. Hvordan gik 2015 i Brugsen, Kvickly, Fakta og Irma? Det bliver offentliggjort i dag, når Coop fremlægger årsregnskab for 2015. Allerede tidligere på året offentliggjorde Coop, at discountkæden Fakta kom ud af året med underskud på bundlinjen.
Læs mere
Fold sammen

Business

08:00 Chr. Hansen med regnskab
Ingredienskoncernen Chr. Hansen kommer i dag med halvårsregnskab.

09:30 København: Coop fremlægger årsregnskab for 2015
Hvordan gik 2015 i Brugsen, Kvickly, Fakta og Irma? Det bliver offentliggjort i dag, når Coop fremlægger årsregnskab for 2015. Allerede tidligere på året offentliggjorde Coop, at discountkæden Fakta kom ud af året med underskud på bundlinjen.

10:30 København: Realkreditforeningens årsmøde
Realkreditforeningen holder i dag årsmøde, hvor blandt andre erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og Nationalbankdirektør Lars Rohde taler.
Sted: Takkelloftet (Operaen), Ekvipagemestervej 10

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Industriens produktion og omsætning februar 2016
- ØMU-gæld og ØMU-saldo 2015 (april-version)
- Boligopgørelsen 1. januar 2016
Udland:
- 11.00: Grækenland: Ledighed, jan
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 13
- 14.30: USA: Forsat ledige, uge 12
Øvrigt:
- 11.00: Trafiktal for SAS, marts

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
2. kvartal: Chr. Hansen Holding (kl. 08.00)

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
D/S Norden (kl. 15.00, Radisson Blu Scandinavia Hotel kl. 15.00), F.E.Bording (kl. 17.00, Afholdes i Søborg), Højgaard Holding B., Monberg

EU

15:00 Bruxelles: Møde i EU-Parlamentets borgerrettighedskomité
Europaparlamentets orgerrettighedskomité diskuterer i dag terrorangrebet på Bruxelles, flygtningesamarbejdet med Tyrkiet og planerne om visumfrihed for tyrkere til EU.

Bruxelles: Møde i EU-Parlamentets borgerrettighedskomité
Europaparlamentets orgerrettighedskomité diskuterer i dag terrorangrebet på Bruxelles, flygtningesamarbejdet med Tyrkiet og planerne om visumfrihed for tyrkere til EU.

LANDSPOLITIK

10:00 København: Åbent samråd om Statsrevisorernes kritik af udbyttesagen
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om den kritik af Skatteministeriet og Skat, som Statsrevisorerne har udtrykt om Skats forvaltning af og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat. Ministeren skal redegøre for, hvorfor refusionen blev stoppet meget sent, og hvilken lovhjemmel Skat har haft til at kunne uddelegere kontrolbeføjelser til tre banker. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Jeppe Bruus (S), Dennis Flydtkjær (DF), Rune Lund (EL), Merete Riisager (LA), René Gade (ALT), Lisbeth Bech Poulsen (SF) og Martin Lidegaard (RV).

14:15 København: Åbent samråd med udenrigsministeren
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) er i dag kaldt i åbent samråd om bistand til sikring af arbejderrettigheder og menneskerettigheder. Ministeren er samtidig kaldt i åbent samråd om situationen i Afghanistan.

København: Udenrigsministeren mødes med tunesisk treparts-delegation
Udenrigsminister Kristian Jensen (V) mødes i dag med en treparts-delegation fra Tunesien.
Sted: Udenrigsministeriet

RETSSAGER

Søfolk kræver en million af Ekstra Bladet
Københavns Byret fortsætter i dag retssagen, som Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn har anlagt mod Ekstra Bladet. Kravet er en halv million kroner til hver. Det skyldes omtalen af søfolkene, da de blev holdt som gidsler hos pirater i Somalia i to år, tre måneder og 18 dage.

11:00 Viborg: Landbrugsselskab afkræves millioner
Vestre Landsret ventes i dag at afsige dom i en sag, som anklagemyndigheden har rejst mod landbrugsselskabet Viderupgaard A/S. Oprindeligt lød kravet på konfiskation af cirka fire millioner kroner, som virksomheden skal have tjent på at have haft et større husdyrhold, end der var givet tilladelse til. I byretten undgik selskabet konfiskation, men blev idømt en bøde på 200.000 kroner.

11:00 Viborg: Landmand beskyldes for underbetaling af praktikant
Vestre Landsret i Viborg afgør i dag en bødesag mod et landbrug i Sønderjylland. Anklagen går på, at der blev afgivet falske oplysninger til Udlændingestyrelsen om en praktikants arbejdsforhold. Han blev desuden underbetalt. Byretten idømte selskabet og landmanden bøder på henholdsvis 300.000 og 100.000 kroner. Dommen falder i dag.

UDLAND

Nigers præsident tages i ed
Nigers netop genvalgte præsident, Mahamadou Issoufou, bliver i dag taget i ed.

Pristina: Ny præsident tiltræder i Kosovo
Hashim Thaci tiltræderi dag sit nye hverv som præsident i Kosovo.

Kairo: Retssagen mod Hosni Mubarak genoptages
I dag genoptages retssagen mod den tidligere egyptiske præsident, Hosni Mubarak, der beskyldes for at have beordret til drab af demonstranter på og omkring Tahrir-pladsen i centrum af Kairo i forbindelse med 'Det Arabiske Forår' i 2011.