Læs torsdagens Business-kalender

Her kan du læse nogle af torsdagens begivenheder.

Foto: PR. Arkivfoto: Entrepreneur Of The Year holdes i Forum i København og Kronprinsessen er til stede ved kåringen af »EY Entrepreneur of the Year 2017«. Entrepreneur Of The Year hylder de personer, som opbygger og driver succesfulde, ekspanderende og dynamiske virksomheder.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

08:00 - Arbejdsløse i oktober

Danmarks Statistik kommer med tal på, hvor mange ledige der var i oktober.

Sted: København
Region: Hovedstaden

08:00 - Nationalregnskab for tredje kvartal

Danmarks Statistik kommer med en oversigt på nationalregnskabet i tredje kvartal.

Sted: København
Region: Hovedstaden

10:00 - Opec møde

Opec og samt ikke-Opec olieproducenterne mødes i Wien. På mødet forventes de at diskutere en forlængelse af produktionsnedskæringen.

Sted: Wien
Region: Østrig

12:00 - Konference sætter fokus på Danmarks konkurrenceevne

3F’s årlige konference for vækst og godt arbejde – Vision Danmark - løber af stablen i DR’s Koncerthus, Studie 2. Årets tema er Danmarks konkurrenceevne. Med udgangspunkt i en række eksperters vurderinger og konkrete analyser vil det på dagen blive diskuteret, hvad der har betydning for dansk konkurrenceevne, og hvordan konkurrenceevnen kan forbedres. På konferencen taler blandt andre Mark Pearson, Deputy Director of Employment, Labour and Social Affairs hos OECD, som præsenterer OECD’s indsatsområde “Inclusive growth” og Mette Frederiksen der vil tale om, hvordan vi sikrer konkurrenceevnen i fremtiden.

Information og program
Sted: København, DR’s Koncerthus, Studie 2
Region: Hovedstaden
Kontakt: Caroline Juul Jensen, 3F
tlf: 6022 8976
email: caroline.juul@3f.dk

18:00 - EY Entrepreneur Of The Year

Entrepreneur Of The Year holdes i Forum i København og Kronprinsessen er til stede ved kåringen af »EY Entrepreneur of the Year 2017«. Entrepreneur Of The Year hylder de personer, som opbygger og driver succesfulde, ekspanderende og dynamiske virksomheder.

Information og program
Sted: Frederiksberg, Forum, Julius Thomsens Plads 1
Region: Hovedstaden

19:00 - Debat om den frie bevægelighed

Europabevægelsen holder en debataften i Odense om den frie bevægelighed i EU. Debatten vil kredse om hvad der er fremtidsscenariet for EU’s frie bevægelighed? Og hvad betyder den for os som borgere? I debatpanelet deltager Stine Bosse, landsformand for Europabevægelsen, Karsten Hønge, Socialistisk Folkeparti, Anders Vistisen, Dansk Folkeparti og Camilla Hersom, Radikale Venstre.

Debataften i Odense
Sted: Odense, Historiens Hus, Klosterbakken 2
Region: Fyn

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

3. kvartal: F.E.Bording, Victoria Properties

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 08.00:

 • International organisering og outsourcing, 2016
 • Arbejdsløsheden (md.), Oktober 2017
 • Kvartalsvist nationalregnskab, 3. kvt. 2017

Udland:

 • 0.50: Japan: Industriproduktion, okt
 • 1.01: Storbritannien: Forbrugertillid, nov
 • 2.00: Kina: PMI industri, nov
 • 2.00: Kina: PMI service, nov
 • 9.00: Spanien: BNP-vækst (endelig), Q3
 • 9.55: Tyskland: Arbejdsløshed, nov
 • 10.00: Italien: Ledighed (foreløbig), okt
 • 11.00: Eurozonen: Arbejdsløshed, okt
 • 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 47
 • 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 46
 • 14.30: USA: Personlig indkomst, okt
 • 14.30: USA: Privatforbrug, okt
 • 14.30: USA: PCE-prisdeflator, okt
 • 15.45: USA: Chicago PMI, nov

POLITIK

10:15 - Åbent samråd om Paradise Papers

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er i dag kaldt i samråd om den danske indsats mod skattely i forbindelse med lækagerne fra de såkaldte 'Paradise Papers'. Ministeren skal blandt andet svare på, om han vil gøre noget yderligere på området, og om han eventuelt vil indkalde kredsen bag den seneste skattely-aftale til nye drøftelser. Ministeren skal også svare på, om han vil købe oplysninger fra papirerne. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech-Poulsen (SF).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 2-080
Region: Hovedstaden

12:00 - Transportministeren i samråd om motorvejsudvidelse

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) er i åbent samråd om motorvejsudvidelsen på den fynske motorvej og anlæg af ny jernbane over Vestfyn. Folketingets Transport-, Bygnings- og Boligudvalg har bedt ministeren redegøre for, om ministeren er enig i, at der er store anlægs- og samfundsøkonomiske gevinster at hente, hvis motorvejsudvidelsen på den fynske motorvej og anlæg af ny jernbane over Vestfyn koordineres og at de to anlægsprojekter derfor skal koordineres. Spørgsmålene er stillet af Julie Skovsby (S).

Samrådets dagsorden
Sted: København, Christiansborg, lokale 2-133
Region: Hovedstaden

15:00 - Åbent samråd om lægemangel og akutlægebiler

Sundheds- og Ældreudvalget har sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i åbent samråd om akutlægebilen i Nordjylland. Ministeren skal svare på hvorvidt det skaber tryghed for de 180.000 borgere i Hjørring og Frederikshavn kommuner, at regeringen ikke vil forlænge det statslige tilskud til akutlægebilen. Desuden skal hun svare på hvad regeringen agter at gøre for at løse de aktuelle problemer med lægemangel i Region Sjælland, som giver sig udslag i, at regionen akut mangler 100 speciallæger på sine hospitaler.

Samrådets dagsorden
Sted: København, Christiansborg 2-133
Region: Hovedstaden

15:00 - Samråd om hashsalget på Christiania

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er i samråd om hashsalget på Christiania. Folketingets Retsudvalg har bedt ministeren redegøre for, hvad ministeren vil gøre for at bekæmpe det åbenlyse hashsalg på Christiania samt redegøre for, om højere straf vil være en af løsningerne. Samrådsspørgsmålene er stillet af Peter Skaarup (DF).

Samrådets dagsorden
Sted: København, Christiansborg, S-092
Region: Hovedstaden

15:00 - Claus Hjort Frederiksen skal redegøre for nordkoreansk arbejdskraft

Folketingets Forsvarsudvalg har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i åbent samråd om anvendelse af nordkoreansk arbejdskraft ved byggeri af et dansk inspektionsfartøj på et polsk værft. Claus Hjort Frederiksen skal blandt andet redegøre hvilke procedurer Forsvarsministeriet har for at undgå sådanne sager, og hvilke konsekvenser ministeren agter at drage på baggrund af sagen. Spørgsmål er stillet af Nikolaj Villumsen (EL), Rasmus Nordqvist (AL) og Holger K. Nielsen (SF).

Samrådets dagsorden
Sted: København, Christiansborg, lokale 2-080
Region: Hovedstaden

Statsministeren besøger Indonesien og Singapore

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er på officielt besøg i Singapore fra den 29.-30. november 2017. I Singapore mødes han med præsident Halimah Yacob og premierminister Lee Hsien Loong. Besøget skal bruges til at få inspiration til arbejdet i Disruptionrådet samt til at drøfte frihandel, bæredygtig vækst og fremme af det maritime erhverv. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) ledsager statsministeren i Singapore.

Sted: Singapore
Region: Udland
Kontakt: Jakob Bøving Arendt, ledende pressesekretær
tlf: 3392 2259

KRIMINAL

09:00 - Mænd anker hårde domme i afpresningssag

Vestre Landsrets 1. afdeling i Viborg fortsætter i dag en sag, hvor to mænd i byretten blev idømt tre et halvt og fire års fængsel for afpresning. Blandt andet blev en fiskesøejer truet med, at man ville hælde gift i dammen, hvis ikke man fik 5000 kroner. Omkring 60 personer i alt har været ofre i sagen. Sagen begyndte 31. oktober og fortsætter 7., 8., 11. og 14. december.

Sted: Viborg
Region: Midtjylland

09:00 - Mand i Kolding anklages for pengevaskeri

Retten i Kolding fortsætter med en straffesag, hvor Bagmandspolitiet hævder, at en lokal mand hjalp kriminelle med hvidvask for 24 millioner kroner. Den tiltalte nægter sig skyldig. Denne dag kommer anklager og forsvarer med deres procedurer. Dommen ventes i december.

Sted: Kolding
Region: Syddanmark

UDLAND

10:00 - EU-rådsmøde om konkurrenceevne

I dag mødes rådet for konkurrenceevne i EU. Rådsmødet finder sted i Bruxelles. På dagens møde er der særligt fokus på det indre marked og industri, mens rådsmødet fortsætter i morgen med forskning og rummet.

Sted: Bruxelles
Region: Belgien

Møde i Opec

De olieeksporterende landes organisation Opec holder ordinært møde.

Opecs hjemmeside
Sted: Wien
Region: Østrig

INDLAND

17:30 - Møde i København Kommunes borgerrepræsentation

København Kommunes borgerrepræsentation mødes i dag. Mødet finder sted på Københavns Rådhus.

Læs mere om borgerrepræsentationens møder her
Sted: København
Region: Hovedstaden