Læs torsdagens Business-kalender

Læs nogle af torsdagens begivenheder her.

(ARKIV) Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er torsdag den 14. september 2017 kaldt i samråd om nedsættelsen af en seniortænketank for et godt seniorarbejdsliv. Kampen om at komme bandekriminaliteten til livs samler der sig nu et flertal i Folketinget, som vil se nærmere på de mange bandemedlemmer, der er på kontanthjælp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

ERHVERV

12:30 Københavns Lufthavne med regnskab

Københavns Lufthavne kommer med regnskab for tredje kvartal.
Sted: København
Region: Hovedstaden

13:00 Manchester United med regnskab

Manchester United kommer med regnskab for første kvartal
Sted: Manchester
Region: Storbritannien

22:15 Gap med regnskab

Modekoncernen Gap kommer med regnskab for tredje kvartal.
Sted: New York
Region: USA

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

3. kvartal: Fynske bank, Københavns Lufthavne, Østasiatiske Kompagni (kl. 11.00), SP Group
4. kvartal: Gabriel Holding
Peers: ISS (Sodexo, FY 2016/17)

Økonomi/statistik

Udland:
- 9.30: Sverige: Arbejdsløshed, okt
- 10.30: Storbritannien: Detailsalg, y/y, okt
- 11.00: Eurozonen: Forbrugerpriser (endelig), y/y, okt
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 45
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 44
- 14.30: USA: Philadelphia Fed-indekset, nov
- 14.30: USA: Importpriser, m/m, okt
- 15.15: USA: Industriproduktion, m/m, okt
- 16.00: USA: NAHB-boligindeks, nov

POLITIK

07:30 Åbent samråd om Arbejdstilsynet

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag kaldt i samråd om Arbejdstilsynet. Ministeren skal blandt andet redegøre for det nye initiativ om, at Arbejdstilsynet skal komme på uanmeldt tilsyn i byggebranchen, og om det er forsvarligt at reducere tilsynets bevilling. Desuden skal ministeren svare på, hvordan farligt og nedslidende arbejdsmiljø hænger sammen med planerne om at hæve folkepensionsalderen. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Karsten Hønge (SF) og Christian Juhl (EL).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside

Sted: København, Christiansborg, lokale 2-080
Region: Hovedstaden

10:00 Møde i salen med Europol og bandetiltag

I dag er der møde i Folketingssalen. En stribe lovforslag bliver behandlet på dagens møde. Heriblandt nogle af justitsminister Søren Pape Poulsens (K) initiativer mod rocker- og bandekriminalitet, samt et forslag om supplering af databeskyttelsesloven.

Desuden er der forhandling om justitsministerens redegørelse om status over dansk politis situation i forhold til Europol.

Sted: København, Christiansborg
Region: Hovedstaden

11:30 Maritim konference på Christiansborg

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) taler, og der er paneldebat med Peter Skaarup (DF), Morten Bødskov (S) og Søren Gade (V), når Danske Rederier, CO-industri og Danske Maritime holder en maritim konference i Fællessalen på Christiansborg. Ved konferencen diskuteres temaer med direkte indflydelse på Det Blå Danmarks fremtid og vækst på et globalt marked præget af skarp konkurrence.
Sted: København, Christiansborg
Region: Hovedstaden

KRIMINAL

09:00 Straffesag om bestikkelse i Atea

Retten i Glostrup fortsætter i dag den store straffesag om bestikkelse mod it-selskabet Atea og syv mænd. Det påståede udbytte var på cirka en million kroner. Blandt gaverne var rejser til et Formel 1 løb i Dubai og til Las Vegas samt middage på fornemme restauranter. De tiltalte nægter sig skyldige. Der er afsat over 30 retsmøder til sagen, som ventes at slutte i begyndelsen af februar 2018. Sagen begyndte 10. oktober.

Sted: Glostrup
Region: Hovedstaden

09:00 Svindel med udbytteskat for retten

Retten i Glostrup indleder i dag straffesagen mod en tidligere skattemedarbejder og en dansker bosat i USA. Sagen handler om bedrageri og bestikkelse i en sag om svindel med udbytteskat. Tiltalen drejer sig om bedrageri for 37,4 millioner kroner over for Skat. Den tidligere skattemedarbejder er endvidere tiltalt for embedsmisbrug og modtagelse af bestikkelse for godt to millioner kroner. Sagen fortsætter 17., 22., 23., 27. og 29. november, samt 5. og 7. december.

Sted: Glostrup
Region: Hovedstaden

UDLAND

12:00 EU-Parlamentet skal stemme om asylsystem

Europa-Parlamentet skal ventes tirsdag at stemme for et reformforslag af EU's asylsamarbejde i Dublin-forordningen.
Sted: Strasbourg
Region: Frankrig

13:00 Guardian-journalists bog om Trump og Rusland udkommer

I dag udkommer Guardian-journalisten Luke Hardings bog om den amerikanske præsident Donald Trumps forbindelser til Rusland og om "hvordan Rusland hjalp Trump med at vinde præsidentvalget". Ifølge de foreløbige oplysninger vil en E-bog blive lanceret i bl.a. USA og Storbritannien kl. 1300 dansk tid (kl. 0700 amerikansk østkyst-tid. Papirversionen vil være i handelen fredag. Bogen udgives af Vintage Books, der er en del af Penguin Random House.
Se AP-historie om bogen i Washington Post:
Sted: New York
Region: USA

FN's Sikkerhedsråd drøfter Libyen

Sikkerhedsrådet skal i dag drøfte og gøre status på den fredsbevarende FN-styrke i det borgerkrigshærgede Libyen og virkningen af sanktionerne mod landet.
Sted: New York, FN
Region: USA

INDLAND

10:00 Statsministeren tager det første spadestik til nyt Pandaanlæg

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og den kinesiske ambassadør i Danmark Deng Ying tager det første spadestik til det nye Pandaanlæg i Zoologisk Have.
Her skal de to kæmpepandaer, som Kina har udlånt til Danmark, bo, når de efter planen kommer til København i slutningen af 2018. Statsministeren besøgte tidligere i år Chengdu Panda Base, hvor de kommende københavnere kommer fra. Ud over Statsministeren og den kinesiske ambassadør vil arkitekt Bjarke Ingels, Zoos direktion og bestyrelse være til stede. Forhåndstilmelding for pressen er nødvendig og foregår via presseansvarlig i Zoologisk Have Jacob Munkholm Hoeck. Der er mødetid for pressen klokken 09.30

Sted: København, Zoologisk have
Region: Hovedstaden
Kontakt: Jacob Munkholm Hoeck,presseansvarlig
tlf: 3016 7373
email: jmh@zoo.dk

10:30 Erhvervsministeren åbner turismens årsdag

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) åbner turismens årsdag når Horesta holder deres årsmøde i Aarhus med flere end 400 deltagere fra hotel-, restaurant- og turismeerhvervet. På programmet er blandt andre den tyske hoteldirektør Marco Nussbaum fra Prizeotel, McDonald’s direktør Joachim Knudsen og en række eksperter i employer branding og markedsføring. Som afrunding på dagen uddeler Horestas formand, Jens Zimmer Christensen, organisationens Maris-pris. "Marketing Award for Raising International Awareness" prisen gives til en person, der har gjort noget særligt for at skabe opmærksomhed om Danmark i udlandet.
Information og program

Sted: Aarhus, Radisson Blu Scandinavia Hotel
Region: Midtjylland
Kontakt: Philip Brønnum Olesen, kommunikationsrådgiver
tlf: 4098 4188
email: pbo@horesta.dk