Læs torsdagens Business-kalender

Her kan du læse om torsdagens begivenheder.

Retten i Glostrup fortsætter i dag den store straffesag om bestikkelse mod it-selskabet Atea og syv mænd. Det påståede udbytte var på cirka en million kroner. Blandt gaverne var rejser til et Formel 1 løb i Dubai og til Las Vegas samt middage på fornemme restauranter. De tiltalte nægter sig skyldige. Der er afsat over 30 retsmøder til sagen, som ventes at slutte i begyndelsen af februar 2018. Sagen begyndte 10. oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Rasmussen

ERHVERV

07:00 - Norwegian med regnskab for tredje kvartal

Lavprisflyselskabet Norwegian kommer i dag med regnskab for tredje kvartal 2017.

Sted: Oslo
Region: Norge

07:00 - Nordea med regnskab

Nordea kommer i dag med regnskab for tredje kvartal 2017.

Sted: Stockholm
Region: Sverige

07:00 - Kvartalsregnskab fra Nokia

Den finske mobilgigant, der efter nogle drøje år kæmper for at komme tilbage til sin tidligere førerstilling på mobilmarkedet, kommer med regnskab for regnskabsårets 3. kvartal.

Se mere her
Sted: Helsinki
Region: Finland

07:30 - DSV med regnskab

Transportkoncernen DSV kommer i dag med regnskab for årets tredje kvartal.

Sted: København
Region: Hovedstaden

12:30 - CSR Konference 2017

Finansminister Kristian Jensen (V) taler blandt andet om tillid og ansvarlig ledelse, når Dansk Erhverv, Erhvervsstyrelsen og FSR - danske revisorer slår dørene op til CSR konference 2017. På konferencen stilles der skarpt på ledelse, langsigtet værdiskabelse, og hvordan tilliden til politikere og erhvervsledere genvindes.

Information og program
Sted: København, Dansk Erhverv, Børsen
Region: Hovedstaden

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

 • 1. kvartal: Glunz & Jensen
 • 3. kvartal: BankNordik (kl. 07.00), DSV (kl. 07.30, telekonference kl. 11.00), Euroinvestor, NNIT, Nordea Bank (kl. 07.00), Onxeo, Skjern Bank, Solar B, Topdanmark
 • Peers: Brdr. Hartmann (kl. 07.30, Huhtamäki, Q3), Coloplast (kl. 12.30, Boston Scientific, Q3), Danske Bank (kl. 07.30, DNB ASA, Q3), FLSmidth (Vale SA, Q3), H. Lundbeck (Alkermes PLC, Q3), Novo Nordisk (kl. 12.59, Bristol-Meyers, Q3), SAS (kl. 07.00, Norwegian, Q3 pressemøde kl. 8.30, Oslo), Tryg (kl. 07.00, Gjensidige, Q3), Vestas Wind Systems (kl. 13.30, NextEra Energy, Q3), Vestas Wind Systems (kl. 15.00, Xcel Energy, Q3)

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

 • Aarhus Elite (kl. 16.00)

Økonomi/statistik

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:

 • Sociale udgifter, 2016

Udland:

 • 8.00: Tyskland: Forbrugertillid, nov
 • 9.00: Spanien: Ledighed, Q3
 • 9.30: Sverige: Rentemeddelelse
 • 10.00: Norge: Rentemeddelelse
 • 10.00: Eurozonen: M3 Pengemængde, y/y, sep
 • 13.45: Eurozonen: Rentemeddelelse fra ECB
 • 14.30: Eurozonen: Pressemøde i ECB med centralbankchef Mario Draghi
 • 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 42
 • 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 41

POLITIK

10:15 - Åbent samråd om almene boliger

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) er i dag kaldt i samråd om boligudbuddet af almene boliger og om offentlig støtte til almene boligselskaber. Ministeren skal blandt andet svare på, om han vil arbejde for at afskaffe al offentlig støtte til almene boligselskaber, og om han vil begrænse opførelsen af almene boliger i storbyerne. Spørgsmålene er baseret på ministerens udtalelse om, at der skal være mere marked i boligudbuddet af almene boliger. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Kaare Dybvad (S).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale S-092
Region: Hovedstaden

14:00 - Åbent samråd om hvidvask i den finansielle sektor

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er i dag kaldt i samråd om hvidvask i den finansielle sektor. Ministrene skal blandt andet redegøre for den danske indsats mod hvidvask og skatteunddragelse på baggrund af de seneste oplysninger om hvidvask af milliarder kanaliseret igennem Danske Bank. Heriblandt om ressourcerne i SØIK i forhold til det stigende antal indberetninger. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Læs mere om samrådet på Folketingets hjemmeside
Sted: København, Christiansborg, lokale 2-133
Region: Hovedstaden

KRIMINAL

08:30 - Medicinalselskab blev udsat for bedrageri

Østre Landsret afsiger i dag dom i en forsinket straffesag om bedragerier mod medicinalvirksomheden Lundbeck begået af ansatte sammen med flere leverandører. Ved byrettens dom på Frederiksberg i 2015 blev der idømt straf på op til fængsel i et år og tre måneder. Syv mænd er under tiltale.

Sted: København
Region: Hovedstaden

09:00 - PET-sag for Højesteret

Højesteret skal i dag tage stilling til, hvorvidt JP/Politikens Hus A/S som udgiver er den rette adressat for det fogedforbud, som blev nedlagt i forbindelse med udgivelsen af bogen »Syv år for PET«. Politiken valgte, trods det fogedforbud Københavns byret nedlagde mod Ekstra Bladet og Radio 24/syv, for de to mediers omtale af bogens indhold, at udgive hele bogen som et særtillæg i avisen. Østre Landsret stadfæstede fogedforbudet, som Københavns Byret havde nedlagt. Dommen forventes at få betydning for en anden sag anlagt af Pet mod JP/Politikens Hus og Politikens chefredaktør Christian Jensen.

Derfor bringer vi PET-bogen
PET-sag for Højesteret 26. oktober 2017
Sted: København
Region: Hovedstaden

09:00 - Straffesag om bestikkelse i Atea

Retten i Glostrup fortsætter i dag den store straffesag om bestikkelse mod it-selskabet Atea og syv mænd. Det påståede udbytte var på cirka en million kroner. Blandt gaverne var rejser til et Formel 1 løb i Dubai og til Las Vegas samt middage på fornemme restauranter. De tiltalte nægter sig skyldige. Der er afsat over 30 retsmøder til sagen, som ventes at slutte i begyndelsen af februar 2018. Sagen begyndte 10. oktober.

OVERBLIK: Offentligt ansatte mistænkt for bestikkelse
Sted: Glostrup
Region: Hovedstaden

UDLAND

13:45 - Rentemøde i den europæiske centralbank

Den europæiske centralbank, European Central Bank, holder rentemøde i Frankfurt. Efterfølgende afholdes der pressemøde.

Gå til ECB's kalender her
Sted: Frankfurt
Region: Tyskland

Den catalanske regering mødes inden spansk afstemning

Regeringen i Catalonien mødes i dag til en plenarforsamling, hvor Catalonien vil klargøre sit svar til den centrale regering i Madrid, der fredag skal stemme om, hvorvidt man skal indføre tiltage, der begrænser Cataloniens selvstyre. Den politiske uro i Spanien begyndte, da Catalonien afholdt en folkeafstemning om løsrivelse. 90 procent stemte for løsrivelse. Dog var det kun 43 procent af vælgerne, som stemte på valgdagen, hvor spansk politi flere steder blev sat ind for at forhindre valghandlingen. Siden har der i Barcelona været meget store demonstrationer, hvor demonstranter råbte slagord for et samlet Spanien og imod løsrivelse.

Catalan parliament to meet on Thursday to decide response to Madrid
Sted: Barcelona
Region: Spanien

INDLAND

17:15 - Lokalpolitikere skal debattere klimasikring af hovedstaden

Hvordan klimasikrer vi bedst hovedstaden og dens infrastruktur for fremtiden? Det spørgsmål bliver stillet til et debatarrangement på Arkitektskolen i København i dag. Tekniske og økonomiske eksperter samt politikere fra Socialdemokratiet, De Radikale, Konservative og Alternativet deltager.

Læs mere om arrangementet her
Tilmeld dig her (via Facebook)
Sted: København, Arkitektskolen, Philip de Langes Allé 10 På Holmen
Region: Hovedstaden
Kontakt: Arne Cermak Nielsen
tlf: 45 28 71 74 79
email: acn@urbanpower.dk