Læs torsdagens business-kalender

Her er nogle af torsdagens begivenheder.

Foto: HO. Den Europæiske Rumfartsorganisation ESA løfter torsdag sløret for det nye BepiColombo rumfartøj, der efter planen skal senders ud i rummet i 2018. BepiColombo skal udforske Merkur. / AFP PHOTO / NASA.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

08:00 Norwegian kommer med trafiktal for juni
Norwegian og SAS kæmper om kundernes gunst. Nu kommer det norske lavprisseskab med trafiktal for juni.

09:00 Nye tal for konkurser og tvangsauktioner
Danmarks Statistik kommer i dag med nye tal for konkurser og tvangsauktioner. Det er tallene for juni.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
Peers: ISS (Sodexo, salgstal Q3 2016/17)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Konkurser, Juni 2017
- Tvangsauktioner, Juni 2017
- Firmaernes køb og salg, Maj 2017
Udland:
- 8.00: Tyskland: Fabriksordrer, maj
- 14.15: USA: ADP-jobrapport, jun
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 26
- 14.30: USA: Handelsbalance, maj
- 15.45: USA: PMI service (endelig), jun
- 15.45: USA: PMI samlet (endelig), jun
- 16.00: USA: ISM service, jun
Øvrigt:
- 8.00: : Norwegian - trafikdata, jun

 

KRIMINAL

09:30 Svindeldømt i Belgien og Danmark kræves udleveret
Københavns Byret, retssal 32, behandler en sag om udlevering til Belgien af en ukrainsk mand, som i landsretten i Danmark er idømt fire års fængsel for at svindle sig til 90 millioner kroner fra en russisk parfumekonge. Manden, der har påstået, at forbryderen er hans enæggede tvilling, kræves udleveret til Belgien, hvor han skal afsone sin danske dom og en dom på fem års fængsel, som han er idømt dernede i en anden svindelsag.

13:00 Ny tiggerlov bruges i sag fra Bagsværd
Retten i Glostrup ventes at afgøre en sag efter den netop skærpede paragraf om tiggeri. En svensk statsborger med polsk baggrund blev grebet i at tigge ved supermarked i Bagsværd lørdag 24. juni, kun tre dage efter lovens ikrafttræden.

 

UDLAND

10:00 Uformelt EU-møde for justits- og indenrigsministre
EU's justits- og indenrigsministre mødes i Estlands hovedstad, Tallinn. Mødet er uformelt og fortsætter i morgen. Årsagen til, at mødet finder sted i Tallinn, er, at Estland har formandskabet for EU i andet halvår af 2017. Mødet ventes primært at omhandle migration.

10:30 Japans premierminister besøger Nato
Japans premierminister, Shinzo Abe, besøger Nato, hvor han skal mødes med generalsekretær Jens Stoltenberg. Abe og Stoltenberg holder en fælles pressekonference klokken 10.30 ved hovedindgangen til Natos hovedkvarter.
Japans premierminister besøger i disse dage Europa, hvor han blandt andet skal deltage i G20-topmødet i Hamborg fredag og lørdag. På mandag besøger han Danmark, hvor han skal mødes med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

11:00 ESA løfter sløret for ny mission til Merkur
Den Europæiske Rumfartsorganisation ESA løfter sløret for det nye BepiColombo rumfartøj, der efter planen skal senders ud i rummet i 2018. BepiColombo skal udforske Merkur.

14:00 Haag-dom afgør sag om Sudans præsident al-Bashir
Den internationale domstol i Haag afsiger i dag sin kendelse i sagen om, hvorvidt Sydafrika brød international lov, da landets myndigheder undlod at anholde Sudans præsident Omar al-Bashar, da han var i Sydafrika. Præsidenten er efterlyst for krigsforbrydelser.

16:00 G20-demo
Venstreorienterede aktivister har varslet stor demonstration i Hamborg her dagen før G20-topmødet. Tyskland har sendt politifolk fra hele landet til Hamborg for at styrke sikkerheden. Demonstrationen har titlen 'G20 Welcome to hell' og begynder klokken 16.00.

Trump besøger Polen
Den amerikanske præsident Donald Trump besøger Polen forud for G20-topmødet i Tyskland. Han ankom i går aftes til Polen. Besøget vil understrege "prioriteringen i styrkelsen af Natos kollektive forsvar", hedder det i en pressemeddelelse fra Det Hvide Hus. Trump vil som en del af besøget deltage i Three Seas Initiative Summit i Warszawa, hvor ledere fra en række central-, øst- og vesteuropæiske lande vil mødes. Trump rejser allerede i aften videre til Hamborg, hvor der fra i morgen er G20-topmøde. I aften ventes han at mødes med Tysklands kansler, Angela Merkel.

De kulturelle og kreative europæiske byer
EU-Kommissionen udsender for første gang en opgørelse, der sammenligner, hvor kulturelle og kreative europæiske byer er, og hvordan det bidrage til vækst og jobskabelse.

Trump og Merkel mødes i Hamborg
USA's præsident Donald Trump ankommer til Hamborg efter et hurtigt besøg i Polen. I morgen og lørdag er der G20-topmøde i den nordtyske by, men allerede i aften ventes Trump at skulle mødes med Tysklands kansler, Angela Merkel. Mødet mellem de to ledere ventes at omhandle bekæmpelse af terrorisme og finansiering af fredsbevarende missioner.

Frihandelsaftale mellem EU og Japan
EU og Japan vil holde et topmøde i Bruxelles, hvor de efter planen skal indgå en frihandelsaftale. Aftalen er blevet diskuteret siden 2013, og efter forhandlinger i weekenden formodes aftalen at kunne blive indgået endeligt i dag.

Italiensk konference om migrantstrømme
Konferencen 'A Shared Responsibility for a Common Goal: Solidarity and Security' finder sted i Rom. Værten er den italienske udenrigsminister Angelino Alfano, og konferencen omhandler migrantstrømmene og -krisen i Middelhavet. Konferencen samler ministre fra flere af de afrikanske transitlande for at finde en løsning på problemet med flygtninge på Middelhavet. Blandt andre deltagere er EU's udenrigschef Federica Mogherini og assisterende FN-kommissær for flygtninge, Volker Türk.