Læs torsdagens business-kalender

Her er nogle af torsdagens begivenheder.

Steve Jobs præsenterede den første iPhone på the Macworld Confrence i januar 2007 i San Francisco. Fold sammen
Læs mere
Foto: TONY AVELAR

ERHVERV

08:00 Hennes & Mauritz med halvårsregnskab
Den svenske modekoncern H&M kommer med halvårsregnskab.

22:15 Nike med årsregnskab
Spotstøjkoncernen Nike kommer med årsregnskab for 2016/17.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
4. kvartal: Flügger, Harboes Bryggeri

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)
Matas (kl. 16.00)

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Konjunkturbarometer for erhvervene, Juni 2017
- Årligt nationalregnskab, sektorer, 2016
Udland:
- 1.50: Japan: Detailsalg, m/m, maj
- 8.00: Tyskland: Forbrugertillid, jul
- 9.30: Sverige: Detailsalg, y/y, maj
- 11.00: Eurozonen: Økonomisk tillid, jun
- 11.00: Eurozonen: Forretningsklima, jun
- 11.00: Eurozonen: Industritillid, jun
- 11.00: Eurozonen: Servicetillid, jun
- 11.00: Eurozonen: Forbrugertillid, jun (endelig)
- 14.00: Tyskland: Forbrugerpriser, y/y, jun (foreløbig)
- 14.30: USA: BNP-vækst, årsbasis, Q1 (3. opgørelse)
- 14.30: USA: Privatforbrug, Q1 (3. opgørelse)
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge uge 25
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 24

POLITIK

09:00 Åbent samråd om kommuners brug af værdighedsmilliarden
Åbent samråd med ældreminister Thyra Frank (LA) om kommuners brug af værdighedsmilliarden. Ministeren skal på samrådet blandt andet redegøre for, hvad regeringen vil gøre for at sikre et reelt løft af ældreplejen i lyset af nye tal, der viser, at kommunernes serviceudgifter på ældreområdet samlet set kun er steget med 600 mio. kr. i forhold til 2015, selvom Finansloven for 2016 og frem indeholdt en værdighedsmilliard, der var øremærket til ældreområdet. Spørgsmålet er stillet af Astrid Krag (S).

09:45 Åbent samråd om terrorfinansiering gennem momssvindel
Skatteudvalget har skatteminister Karsten Lauritzen (V) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i samråd om terrorfinansiering gennem momssvindel i Danmark. På baggrund af Danmarks Radios artikel "Islamister svindlede for 58 millioner kroner" af 29. maj 2017 skal skatteministeren redegøre for, hvor mange millioner kroner ministeren vurderer, at der er momssvindlet for til finansiering af terror. Udvalget har samtidig bedt skatteministeren og justitsministeren redegøre for, hvilke tiltag regeringen vil iværksætte for at sikre, at det ikke fremover er muligt at benytte momssvindel til at finansiere terroraktiviteter, og for i hvilket omfang de danske myndigheder, herunder PET, har haft kendskab til, at momssvindel i Danmark er blevet brugt til at finansiere terror. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Rune Lund (EL).

13:30 Åbent samråd om inddrivelse af politiets bøder
Retsudvalget holder samråd med justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og skatteminister Karsten Lauritzen (V). Ministrene skal blandt andet svare på hvordan de vil sikre inddrivelsen af bøder og derigennem sikre borgernes retsfølelse samt hvilke konkrete initiativer ministeren vil iværksætte for fremadrettet at sikre inddrivelse af politiets bøder.

14:30 Åbent samråd om kriminelle rumænske statsborgere
Retsudvalget holder samråd med justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Ministeren skal blandt andet svare på hvilke initiativer regeringen vil tage i relation til Højesterets dom, der forhindrer Danmark i at sende kriminelle rumænske statsborgere til afsoning i Rumænien.

KRIMINAL

12:00 Chef for autohjælpfirma anklages for millionsvindel
Retten i Odense afsiger dom i en straffesag, hvor den tidligere direktør og ejer af autohjælpfirmaet Redningsgruppen er anklaget for skyldnersvig og anden svindel for cirka 36 millioner kroner.

12:00 Rockere anklaget for at fuppe Laudrup Vin
Københavns Byret afsiger i dag i retssal 32 dom i straffesag, hvor mænd fra rockermiljøet er anklaget for en stribe bedragerier. Blandt andet skal en af de tiltalte have udgivet sig for at være advokat, da der blev bestilt varer hos Laudrup Vin og Gastronomi. Computere, højtalere og en masse andre ting blev også erhvervet ved hjælp af for eksempel falske kørekort, påstår anklagemyndigheden.

UDLAND

10:00 Natos forsvarsministre mødes
Natos forsvarsministre holder i dag møde i Bruxelles.

11:00 Hvor mange sidder i fængsel i EU?
Eurostat offentliggør i dag tal for, hvor mange der sidder i fængsel i EU-landene.

INDLAND

Iphone har 10-års jubilæum
For ti år siden i dag kom den første iPhone i handlen i USA. Og den har om noget revolutioneret hele vores måde at tænke mobil på og ikke mindst vores opfattelse af, hvad en smartphone er.

Randers tager imod kinesisk delegation
Danish Crown og Randers kommune tager i dag imod kinesere fra byen Pinghu der kommer til byen for at underskrive en samarbejdsaftale og blive venskabsby med Randers. Venskabsby-aftalen er kommet i stand efter at Danish Crown har besluttet sig for, at bygge en ny fabrik I Pinghu. Den kinesiske delegation skal blandt andet til møde på Danish Crowns hovedsæde, besøge Randers Kommune, samt se Randers Regnskov og Randers Havn.