Læs torsdagens Business-kalender

Her er nogle af torsdagens begivenheder

Danmarks Statistik har opgjort salg af alkohol og tobak i 2016. Fold sammen
Læs mere

Erhverv

09:00 Salg af alkohol og tobak i 2016
Danmarks Statistik har opgjort salg af alkohol og tobak i 2016.

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Salg af alkohol og tobak, 2016
- Arbejdsomkostninger i EU og USA, 1. kvt. 2017
- Forbrugerforventninger, Juni 2017
- It-anvendelse i befolkningen (tema), 2017
- Offentligt forskningsbudget, 2017
Statistiske efterretninger:
- Offentligt forskningsbudget, 2017
Udland:
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 24
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 23
- 15.00: USA: Boligpriser m/m, apr
- 16.00: USA: Ledende indikatorer, maj
- 16.00: Eurozonen: Forbrugertillid (foreløbelig), jun

09:00 Forbrugerforventninger for juni
Hvordan ser forbrugernes forventninger til fremtiden ud? Danmarks Statistik kommer med tal for juni 2017.

Politik

09:00 Trepartsforhandlinger
Klokken 09.00 åbner regeringen trepartsforhandlinger med LO og DA om efteruddannelse. Det er regeringens tredje trepartsforløb. Tidligere har regeringen indgået trepartsaftaler om integration og praktikpladser med arbejdsmarkedets parter. Der er fotomulighed for pressen ved mødestart og statsministerens indledende bemærkninger. Tilmelding er nødvendig.

10:00 Åbent samråd om den tyrkiske ambassades indsamling af oplysninger
Udenrigsudvalget har kaldt udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i samråd om den tyrkiske ambassades indsamling af oplysninger om dansk-tyrkere. Ministeren skal blandt andet redegøre for sin holdning til, at den tyrkiske ambassade i Danmark har indsamlet oplysninger om dansk-tyrkere. Udvalget ønsker samtidig svar på, hvad ministeren agter at foretage sig i sagen. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Nick Hækkerup (S).

12:00 Åbent samråd om kontanthjælpsreformens betydning for børn og familier
Børne- og socialminister Mai Mercado (K) er i dag kaldt i samråd om kontanthjælpsreformens betydning for børn og familier og deres mulighed for at komme på ferie. Ministeren skal blandt andet svare på, om hun fortsat mener, at reformen ikke har betydning for, hvor udsatte børn og familier bliver. Ministeren skal også forholde sig til, hvilke konsekvenser det har, at flere familier ikke kan komme på ferie. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

13:00 Åbent samråd om statens bloktilskud og produktionskrav på sygehuse
Finansminister Kristian Jensen (V) er i dag kaldt i åbent samråd om statens bloktilskud til kommuner og regioner samt fortsættelse af produktionskravet på sygehusene. Ministeren skal blandt andet redegøre fir, hvorfor økonomiaftalen mellem Danske Regioner og regeringen fortsætter produktivitetskravet. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Pelle Dragsted (Ø). Tilmelding til samrådet er nødvendigt og skal ske senest klokken 11 dagen før mødet.

14:00 Møde i Det Udenrigspolitiske Nævn
Det Udenrigspolitiske Nævn samles i dag til møde, og fra regeringen deltager udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V). På dagsorden er debat om Syrien/Irak, Nord Stream 2 samt en ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi. Derudover vil Nævnet også få mulighed for blandt andet at spørge ind til udenrigsministerens rejser og bilaterale drøftelserv.

Indland

09:00 Fjernvarmens Folkemøde afholdes i Kolding
Store dele af forsyningssektoren samles til en snak om fjernvarmens fremtid, når Fjernvarmens Folkemøde, Puls 2017, i dag afholdes i Kolding. Dansk Fjernvarme vil med mødet blandt andet sætte fokus på, hvordan FN's 17 verdensmål kan bruges aktivt i forsyningssektoren, samt hvordan man sikrer samfundsansvar, når sektoren udfordres på kerneopgaverne. Talerstolen indtages i løbet af dagen af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) samt fhv. minister og formand for Folketinget og FN's generalforsamling Mogens Lykketoft, mens også energiordførere fra Venstre, Socialdemokratiet, Alternativet og Enhedslisten vil deltage.

12:30 Prins Henrik og Prins Joachim overrækker den danske Europa Nostra Pris
Prins Henrik forestår i sin egenskab af tidligere præsident sammen med Prins Joachim i sin egenskab af protektor overrækkelsen af Europa Nostra Prisen 2017. Hvert år uddeles et legat til personer eller en organisation, der har udmærket sig ved at støtte kulturarven i Danmark. Prisoverrækkelsen finder sted på Kongeskibet Dannebrog, der på dagen ligger til kaj ved Amaliehaven.

Udland

08:30 Ny Utøya-rapport om evaluering af hjælp til de overlevende offentliggøres
RVTS Øst præsenterer i dag en opfølgningsrapport om tragedien, der udspillede sig på den norske ø Utøya den 22. juli 2011, hvor Anders Behring Breivik skød og dræbte 69 mennesker, der deltog i den socialdemokratiske ungdomsorganisation Arbeidernes Ungdomsfylking. Flere overlevende fra angrebet har bidraget til rapporten, og de vil være til stede, når de nye pointer i dag fremlægges i Osllo. Rapporten ser nærmere på de tilbud og den hjælp, de overlevende fik efter hændelsen. Bag rapporten står sektionsleder ved Regionalt Ressurssenter om vold, traumatisk stress og selvmordsforbygning hos RVTS Øst, Nils Petter Reinholt.

09:45 Libyens premierminister besøger Nato
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg tager i dag imod premierministeren fra Libyen, Fayez al-Sarraj, i Natos hovedkvarter i Bruxelles. De to parter vil sammen møde pressen ved hovedindgangen klokken 9.45. Mødet med pressen livestreames på www.nato.int.

11:00 Ny racismerapport offentliggøres
Europarådets racismekomité offentliggør på et pressemøde i dag sin årsrapport.

FN offentliggør årlig narkotikarapport
FN's kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) offentliggør i dag sin årlige rapport om status for produktion og brug af narkotika i verden.