Læs torsdagens Business-kalender

Her er nogle af torsdagens begivenheder.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen. Arkivfoto. Folkemødet 2016. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale.
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Producent- og importprisindeks for varer, maj 2017
Udland:
- 10.30: Storbritannien: Detailsalg, y/y, maj
- 11.00: Eurozonen: Handelsbalance, apr
- 13.00: Storbritannien: Rentemeddelelse
- 14.30: USA: Importpriser, maj
- 14.30: USA: Empire Manufacturing, jun
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 23
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 22
- 14.30: USA: Philadelphia Fed-indekset, jun
- 15.15: USA: Industriproduktion, maj
- 15.15: USA: Kapacitetsudnyttelse, maj
- 16.00: USA: NAHB-boligindeks, jun

POLITIK

Folkemødet på Bornholm begynder i dag i Allinge.
Den politiske festival varer frem til søndag og samler politikere, interesseorganisationer og mange andre.
I dag med blandt andet:
- 13.00-14.00 Partiledertale: Alternativet, Uffe Elbæk.
- 16.00-17.00 Partiledertale: Radikale Venstre, Morten Østergaard.
- 20.00-21.00 Partilederdebat med Clement Kjersgaard med Kristian Thulesen (DF) Dahl, Morten Østergaard (R), Uffe Elbæk (AL) og Pernille Skipper (EL).

17:00 Pia Kjærsgaard i debat om politikerlede
Vælgernes tillid til politikerne er den laveste i 25 år ifølge en analyse af professor Jørgen Goul Andersen. Folketingets formand Pia Kjærsgaard er blandt deltagerne i en debat på Folkemødet om politikerlede.

Roamingafgifter indenfor EU forsvinder
Fra i dag koster det det samme at bruge sin mobiltelefon i et andet EU-land, som det koster at bruge sin telefon i Danmark. EU-Parlamentet besluttede i efteråret 2015 at afskaffe roamingafgifterne, når beboere i et EU-land rejser i andre EU-lande. Loven forbyder roamingafgifter på telefonopkald, internetforbrug og sms'er. Det har tilgengæld fået prisen til at stige på mobilabonnementerne.

UDLAND

11:00 Putin svarer på spørgsmål i live tv-show
Ruslands præsident, Vladimir Putin, svarer i dag på spørgsmål fra russerne i tv-showet 'Direct Line'. Deltagelsen er blevet en årlig tradition for Putin, som tidligere har svaret på spørgsmål om alt fra problemer med infrastruktur i Rusland til udenrigspolitiske forhold om blandt andet Tyrkiet og Ukraine. Det tyske nyhedsbureau Dpa skriver, at tv-showet begynder klokken 11.00 dansk tid.

Justits- og indenrigsministre fra EU og USA mødes
EU-landenes justits- og indenrigsministre mødes i dag og i morgen med deres amerikanske kollegaer. Mødet giver mulighed for at diskutere emner, som er relevante for begge parter indenfor disse områder. Der er to møder mellem de europæiske og amerikanske ministre, hvor mødet i første halvår finder sted i hovedstaden for det EU-land, som har formandskabet, mens mødet i andet halvår finder sted i USA.

EU's politik for Arktis
EU-kommissær for miljø, maritime anliggender og fiskeri, Karmenu Vella, vil sammen med EU's højtstående repræsentant for udenrigsanliggender og sikkerhedspolitik og næstformand i Kommissionen, Federica Mogherini, samt den finske udenrigsminister, Timo Soini, være vært ved et arrangement på højt plan om EU's politik for Arktis. På konferencen vil der være talere fra både EU og lande uden for EU.

INDLAND

16:00 Japans kronprins besøger Danmark
Den japanske kronprins Naruhito, som er den kommende japanske kejser, besøger fra i dag Danmark. Besøget varer frem til 21. juni og markerer 150 år med diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark. Kronprinsen ankommer til Københavns Lufthavn klokken 16.00, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary modtager ham.
Tidligere på året fik den nuværende japanske kejser Akihito lov til at abdicere i 2019 af Japans kabinet. Han har selv meddelt, at han på grund af sin høje alder ikke kan varetage posten som kejser meget længere.

18:45 Prinsepar uddeler eksportpriser
Prins Joachim og prinsesse Marie overrækker i dag Dansk-Fransk handelsunions Eksportpriser 2017 i forbindelse med Handelskammerets gallamiddag. Gallamiddagen finder sted på Klampenborg Galopbane, og prisuddelingen begynder klokken 18.45.