Læs torsdagens Business-kalender

Her er nogle af torsdagens begivenheder.

Foto: Mikkel Berg Pedersem. BT Foto: Simon Spies gamle limousine 'Lille Frede' skal under hammeren til Classic Race Aarhus' auktion. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Læs mere
Fold sammen

Erhverv

09:00 Animalsk produktion og jordbrugets prisindeks i første kvartal
Danmarks Statistik kommer med opgørelser på den animalske produktion samt prisindeks for jordbrug dækkende første kvartal.

13:00 Parkens regnskab for første kvartal
Parken Sport & Entertainment, der blandt andet tæller fodboldklubben FC København, kommer med regnskab for de første tre måneder af 2017.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)
1. kvartal: PARKEN Sport & Entertainment
3. kvartal: Rovsing

Økonomi/statistik
Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Animalsk produktion, 1. kvt. 2017
- Forbrugerforventninger, maj 2017
- Offentligt forskningsbudget, 2017
- Jordbrugets prisforhold, 1. kvt. 2017
Udland:
- 8.00: Tyskland: Producentpriser, y/y, apr

Politik

07:30 Møde i Europaudvalget
Folketingets Europaudvalg mødes i dag. På dagsordenen er blandt andet de kommende rådsmøder i EU om kultur, sport og konkurrenceevne.

09:00 Europaudvalget mødes med dansk EU-kommissær
Folketingets Europaudvalg mødes i dag med den danske EU-kommissær Margrethe Vestager. Hun er kommissær for konkurrenceevne. Mødet finder sted på Christiansborg klokken 9.00.

09:00 Konference om sund teknologi
Nye teknologier åbner muligheder for at levere effektiv behandling, pleje og omsorg til flere for de samme penge, men er vi i Danmark gode nok til at fremme samarbejdet mellem læger, ingeniører, virksomheder og det offentlige til gavn for hele sundhedssektoren? På en konference i dag på Christiansborg vil overlæger, professorer, virksomheder og politikere drøfte hvordan den nyeste teknologi kan hjælpe i sundhedssektoren. Der vil desuden være politisk paneldebat med blandt andre Jakob Engel­ Schmidt (V), Mette Reissmann (S), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) og Sofie Carsten Nielsen (R).

10:00 Møde i salen med statsborgerskab og ressourcer til Skat
Der er i dag møde i Folketingssalen, hvor en række lovforslag behandles. Kirsten Normann Andersen (SF) er blandt dem, der foreslår at give statsborgerskab til unge, som er født og opvokset i Danmark, mens Christian Langballe (DF) blandt andre står bag et forslag om at ophæve muligheden for dobbelt statsborgerskab. Desuden er der en stribe forslag om at tilføre ressourcer til Skat.

Gruppemøder
9.00 - 10.00 Radikale Venstre, 2-009
9.00 - 10.00 Venstre, 2-090

Kriminal

09:00 Kvinde tæsket ihjel i Svendborg
En 23-årig kvinde bliver om aftenen 16. september 2016 slået og sparket så voldsomt, at hun dagen efter dør af sine kvæstelser. Kvindens kæreste er tiltalt for drab. Sagen begyndte i går og ventes afsluttet i dag.

10:00 Vred it-mand hackede arbejdsgiver
Vestre Landsrets 11. afdeling i Aalborg ventes i dag at afslutte en sag mod en mand, der i byretten blev idømt to år og ni måneders fængsel og til at betale knap 1,2 millioner i erstatning. Da han blev fyret for fusk, hackede han flere gange arbejdsgiverens it-system og slettede blandt andet firmaets styringssystemer og mailsystemer. Sagen begyndte mandag.

Udland

12:00 Troels Kløvedal modtager græsk hæder
Eventyrer og forfatter Troels Kløvedal modtager i dag en græsk hædersbevisning for sin indsats for Grækenland og græsk kultur. Prisen uddeles af den græske kommunikations- og digitaliseringsminister, Nikos Pappas. Det sker i Athen på Generalsekretariatet for Medier og Kommunikation klokken 12.00. Da Troels Kløvedal er alvorligt syg, er det hans bror Bjørn Erichsen, der modtager prisen på hans vegne.

Præsidentvalg i Iran
I dag er der præsidentvalg i Iran. Den nuværende præsident, Hassan Rouhani, ventes at stille op igen. Det er Vogternes Råd i Iran, som i juli sidste år besluttede, at præsidentvalget skal afholdes i dag. Siden sidste valg er Irans forhold til omverdenen blevet forbedret, efter atomaftalen faldt på plads i sommeren 2015.

Trump besøger Saudi-Arabien
USA's præsident, Donald Trump, indleder i dag sit første besøg udenfor USA, siden han blev præsident i januar. Fra i dag og frem til 22. maj besøger Trump Saudi-Arabien, hvor han blandt andet skal mødes med stats- og regeringschefer fra regionen. Dette møde ventes at finde sted 21. maj. På besøget ventes Trump også at besøge vigtige muslimske helligdomme i landet, to moskéer.
I begyndelsen af næste uge rejser Donald Trump videre til Israel, hvor han skal mødes med både israelske og palæstinensiske topfolk. Derefter fortsætter han til Rom, hvor han skal mødes med pave Frans. Mod slutningen af næste uge deltager Trump først i et Nato-topmøde, og de to efterfølgende dage i et G7-topmøde i Italien.

Indland

10:00 Dronningen modtager ambassadører
Dronning Margrethe modtager i dag nye ambassadører. Ambassadørerne kommer fra Australien, Nicaragua, Namibia, Sudan og Guatemala, og det finder sted i Christian VII's Palæ på Amalienborg klokken 10.00.

10:00 Gadeparade på Nørrebro
400 børn fra Rådmandsgades Skole og Musikskolen mødes vanen tro i dag og går den årlige Street Parade igennem Nørrebro. Paraden der begynder i skolegården i Rådmandsgade, går igennem adskillige af Nørrebros små gader for til sidst at ende ved BaNanna Park, hvor der slutteligt sendes balloner til vejrs.

10:30 170.000 kroner uddeles til iværksættere
Legatet Innovativ Business på i alt 170.000 kroner uddeles i dag. Legatet der gives til elever, studerende, lærere og undervisere på merkantile erhvervsskoler, handelsskoler og erhvervsakademier, der har udmærket sig ved udviklingen af innovative og kommercielt bæredygtige idéer og forretningsløsninger uddeles på KEA - Københavns Erhvervsakademi

14:00 Medalje til danske sygeplejersker
Internationalt Røde Kors uddeler i dag Florence Nightingale-medaljen til to danske sygeplejersker. Den internationale pris uddeles kun hvert andet år og gives til sygeplejersker fra hele verden, som har gjort en indsats ud over det sædvanlige. Uddelingen finder sted på Røde Kors' Landskontor i København, og der er mulighed for interview med de to sygeplejersker efterfølgende.

15:30 Kok Claus Meyer bliver æresalumne på CBS
CBS hædrer i dag kokken Claus Meyer med udnævnelsen til æresalumne. Da Claus Meyer tog sin uddannelse på CBS, grundlagde han også sin virksomhed med Torvekøkkenet, som stod for kantinedriften i Dalgas Have. Claus Meyer har siden åbnet flere restauranter, drevet kantiner og senest åbnet en dansk foodhall i New York. I dag er det Alumnedag på CBS, og i den anledning taler Claus Meyer for de fremmødte.

19:00 Blixenprisen hylder litteraturen
Landets bedste litteraturformidlere hyldes, når Blixenprisen i dag for tredje år i træk sætter fokus på årets ypperste litterære præstationer. I alt skal 14 priser uddeles, herunder blandt andet Årets indsats for kulturformidling, Årets indsats for ytringsfriheden samt Årets redaktør. Der er i år to nye priser blandt kategorierne, nemlig Isak Dinesen-prisen og Årets indsats for litteraturformidling. Førstnævnte går til en forfatter, som i sit skønlitterære virke på en overbevisende måde har formået at skildre en person af et andet køn end forfatterens eget, mens sidstnævnte går til én, der har gjort en særlig indsats for formidlingen af litteratur.

Classic Race Aarhus
Det tilbagevendende motorløb Classic Race begynder i dag i Aarhus, hvor racerbanen løber langs Aarhus Bugt, gennem Marselisborgskoven og forbi dronningens sommerslot. Foruden motorløb byder begivenheden også på sæbekasseløb, velgørenhedskørsel, paradekørsel, publikumskonkurrence og børneaktiviteter.

Aalborg karneval skyder festen i gang
I dag begynder Aalborg traditionsrige karneval, som fylder gaderne med dans, sang, fjer og frynser.

Art Weekend Aarhus
Art Weekend Aarhus byder igen i år på en weekend fyldt med kunstoplevelser. Kunstweekenden der starter i dag har sammen med 25 af byens museer, udstillingssteder, gallerier, kunstnerdrevne projektrum og kunstskoler skabt et program, der rummer et bredt spektrum af kunstneriske arrangementer. Art Weekend Aarhus’ åbningsfest finder sted klokken 19.00 på Kunsthal Aarhus.