Læs torsdagens Business-kalender

Her finder du torsdagens begivenheder.

Torsdag offentliggøres Nordeas årsregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: JESSICA GOW

Business

07:00 Nordea offentliggør årsregnskab

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber):

Roblon, RTX (Nørresundby)

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber):

1. kvartal: RTX
2. kvartal: Glunz & Jensen
4. kvartal: Nordea Bank (kl. 07.00, Pressemøde kl. 09:00)
Peers: FLSmidth (kl. 12.30, Caterpillar, Q4), NETS (kl. 22.05, Paypal, Q4), Novo Nordisk (kl. 13.00, Bristol-Myers Squibb, Q4)

Økonomi/statistik:

Danmarks Statistik, nye udgivelser, kl. 9.00:
- Husdyr, 31. december 2016
Udland:
- 8.00: Tyskland: Forbrugertillid, feb
- 9.00: Spanien: Ledighed, Q4
- 9.30: Sverige: Arbejdsløshed, dec
- 10.30: Storbritannien: BNP, q/q, Q4
- 14.30: USA: Engroslagre, dec
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 3
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 2
- 15.45: USA: PMI service (foreløbig), jan
- 15.45: USA: PMI samlet (foreløbig), jan
- 16.00: USA: Salg af nye boliger, dec
- 16.00: USA: Ledende indikatorer, dec

 

Politik

10:15 Åbent samråd om regulering af husleje

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) er i dag kaldt i samråd om ministerens holdning til loftet over husleje i lyset af hans tidligere udtalelser. Ministeren skal blandt andet forklare en tidligere udtalelse, hvor han kaldte boligreguleringsloven for 'tåbelig og forrykt'. og at loftet over huslejestigninger bør afskaffes. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Kaare Dybvad (S).

13:00 Åbent samråd om dansk velstand

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) er i dag kaldt i samråd om hvordan revisionen af dansk økonomi har påvirket regeringens vurdering af dansk velstand. Ministeren skal redegøre for, hvordan en revision fra Danmarks Statistik af dansk økonomi har påvirket regeringens vurdering af økonomien, blandt andet det at Danmark målt på BNP per indbygger klarer sig bedre end Sverige og Tyskland. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S).

13:30 Åbent samråd om markedsføringsloven

Erhvervsminister Brian Mikkel (K) er i dag kaldt i et nyt åbent samråd om L 40, markedsføringsloven. Ministeren er blandt andet blevet bedt om at redegøre for, hvilke konsekvenser det vil få for forbrugerne, at forretninger fremover ikke skal skilte med kreditomkostninger i forbindelse med optagelse af lån gennem den låneudbyder, som forretningen samarbejder med, samt hvilke markedsføringsregler der gælder for henholdsvis finansielle og ikkefinansielle kreditudbydere efter ophævelse af skiltningsbekendtgørelsen. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Karin Gaardsted (S) og Mette Reissmann (S).

Poiliti/ret

09:00 Mand risikerer at blive idømt forvaring for grusom afpresning

Østre Landsret afsiger dom i en sag om afpresning. Anklagemyndigheden kræver, at en 26-årig mand bliver idømt fængsel på ubestemt tid for sammen med fem andre at have afpresset ofre for penge på grusom vis. Ingen af de andre dømte har fået en forvaringsdom i landsretten. Heller ikke hovedmanden bag. Den 26-årige mand blev i første omgang ved Retten på Frederiksberg idømt ti års fængsel.

14:00 Kriminelle millioner blev vekslet af far og søn

Østre Landsret afsiger klokken 14.00 dom i en straffesag om omfattende hæleri i et vekselkontor. Far og søn i firmaet Uni Travel & Exchange blev i Københavns Byret idømt hver seks års fængsel, som er den maksimale straf, ligesom firmaet blev idømt en bøde på 92 millioner kroner.

Kalenderen er skrevet ud fra Ritzau Tid & Sted.