Læs torsdagens business-kalender

Her er nogle af torsdagens store begivenheder

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Jyske Bank kommer torsdag med regnskab på de første ni måneder af 2015
Læs mere
Fold sammen

ERHVERV

08:00 Jyske Banks ni-måneders regnskab

Jyske Bank kommer i dag med regnskab på de første ni måneder af 2015

11:00 Dansk Fjernvarme holder landsmøde

Dansk Fjernvarme holder i dag og i morgen landsmøde. På landsmødet samles repræsentanter for store dele af Danmarks fjernvarmeproduktion, samt politikere, deriblandt erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), SF's formand Pia Olsen Dyhr og USA's ambassadør i Danmark, Rufus Gifford. Fredag deltager energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

12:00 Tivoli med regnskab for tredje kvartal

Tivoli kommer i dag med regnskab for årets tredje kvartal.

Regnskaber (børsnoterede aktieselskaber)

1. kvartal: Glunz & Jensen
3. kvartal: BankNordik, Jyske Bank, Nordfyns Bank, SKAKO, Skjern Bank, Tivoli
Peers: A.P. Møller - Mærsk (kl. 07.00, Statoil, Q3), Danske Bank (kl. 07.30, DNB, Q3), Dong Energy (kl. 09.00, Vattenfall, Q3), FLSmidth (kl. 10.00, Vale, Q3), Novo Nordisk (kl. 13.00, Bristol-Myers Squibb, Q3), Novozymes (kl. 07.00, BASF, Q3), Royal Unibrew (Olvi, Q3), Vestas Wind Systems (Xcel Energy, Q3, før børsåbning)

Generalforsamlinger (børsnoterede aktieselskaber)

Aarhus Elite

Økonomi/statistik

Udland:
- 9.00: Spanien: Ledighed, Q3
- 9.30: Sverige: Rentemeddelelse
- 10.00: Eurozonen: M3-pengemængde, y/y, sep
- 10.30: Storbritannien: BNP (2. opgørelse), q/q
- 14.30: USA: Ordreindgang af varige goder (foreløbig), sep
- 14.30: USA: Nytilmeldte ledige, uge 43
- 14.30: USA: Fortsat ledige, uge 42
- 16.00: USA: Igangværende bolighandler, m/m, sep

EU

16:00 EU og Canada underskriver handelsaftale

På et topmøde i Bruxelles ventes EU og Canada i dag at underskrive CETA-handelsaftalen mellem parterne. Processen er dog blevet kompliceret af, at Belgien ikke kan støtte aftalen, da delstaten Vallonien blokerer for godkendelsen. Hvis underskrivelsen gennemføres, ventes den canadiske premierminister Justin Trudeau at deltage.

KULTUR

Bogudgivelse: I al diskretion

Tidligere topchef og bestyrelsesformand i topvirksomheder Ivar Samrén deler ud af sine erfaringer og erindringer fra sit erhvervsliv i bogen "I al diskretion". Ivar Samrén er født i Blekinge i Sverige i 1938 og har besiddet en række topposter i blandt andet Sverige og Holland, før han blev administrerende direktør i SAS Service Partner i København. Siden har hans karriere kredset om bestyrelsesarbejde i såvel nationale som internationale virksomheder. På bogens i alt 208 sider fortæller han om de principper, som han har fulgt i de 15 lande, 10 brancher og emre end 25 virksomheder, som han har haft ledende ansvar for.

LANDSPOLITIK

10:00 Åbent samråd om beregninger af 2025-plan

Folketingets Finansudvalg har kaldt finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i åbent samråd. Samrådet handler om de beregninger af Socialdemokratiets plan, der lå til grund for en artikel i Politiken den 27. september 2016. Udvalget har bedt finansministeren om at redegøre for de beregninger af Socialdemokratiets plan, der lå til grund for en artikel i Politiken den 27. oktober 2016, herunder om der i vurderingen af Socialdemokratiets 2025-oplæg er stillet strengere krav til den strukturelle saldo i 2020 end i regeringens plan. Samrådsspørgsmålene stilles efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) og Henrik Sass Larsen (S).

10:00 Åbent samråd om besparelser på boligydelsen

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er af Folketingets finansudvalg blevet kaldt i åbent samråd om besparelser på boligydelsen. Ministeren skal blandt andet redegøre for regeringens planer om de budgetterede besparelser på boligydelsen. Samrådsspørgsmålene er stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) og Leif Lahn Jensen (S).

15:00 Åbent samråd om social skævhed i forhold til afskaffelse af PSO-afgiften

Åbent samråd med energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) er indkaldt i åbent samråd om social skævhed i regeringens 2025-plan i forhold til afskaffelse af PSO-afgiften. Det energipolitiske udvalg har bedt ministeren uddybe baggrunden for, at regeringen i sin 2025-plan har valgt at ændre finansieringen af en afskaffelse af PSO-afgiften, således at det nuværende forslag er mere socialt skævt, end det var tilfældet med den model, man arbejdede med oprindelig. Samrådsspørgsmål er stillet efter ønske fra Jens Joel (S) og Benny Engelbrecht (S).

UDLAND

09:30 Svensk rentebesked

Den svenske Riksbanken meddeler sig om det eventuelle behov for at ændre den svenske rente.

10:00 Norsk rentebesked

Den norske nationalbank, Norges Bank, offentliggør sin beslutning om eventuel justering af den norske rente. Efter rentemeddelelsen er der klokken 10.30 pressemøde med bankens ledelse.